ALINA GORGHIU: PNL va cere o sesiune extraordinară în august pentru VOTUL prin corespondenţă

| 14 iul, 17:16

Biroul Politic Naţional al PNL a decis, în şedinţa de marţi, să ceară convocarea pentru luna august a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, dedicată votului prin corespondenţă, a anunţat copreşedintele partidului, Alina Gorghiu, după şedinţa BPN, transmite Agerpres.

 

"O ultimă decizie politică pe care am luat-o este soluţia de a arăta şi de a da în vileag ipocrizia PSD-ului. Tema este votul prin corespondenţă şi legea votului prin corespondenţă. Am decis convocarea pentru luna august a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, pentru că a rămas un subiect care pentru PNL este o prioritate până la soluţionare", a precizat Gorghiu.

Ea a spus că unul dintre motivele organizării acestei sesiuni extraordinare este acela de a recunoaşte un drept fundamental al celor din diaspora.

"Dacă vom intra în toamnă, vom rata acel termen de un an înainte de alegeri, termen în care nu putem să votăm legislaţia electorală sau nu se aplică chiar dacă o modificăm pentru următoarele alegeri. Al doilea motiv esenţial este faptul că noi ne-am angajat, alături de cei din celelalte partide politice parlamentare, să susţinem acest vot prin corespondenţă", a arătat liderul PNL.

Gorghiu a precizat că PNL nu a început încă demersul pentru convocarea unei sesiuni extraordinare.

"Nu am trecut la nicio etapă procedurală. Urmează să stabilim exact data când dorim această sesiune, urmează să strângem semnăturile, să depunem solicitarea. Deci calendarul abia de astăzi se va declanşa. Astăzi am luat decizia politică, ne-am asumat faptul că e important să susţinem acest proiect într-o sesiune extraordinară pentru a reuşi să-l rezolvăm în timp util", a explicat Gorghiu.

Ea a afirmat că ''susţinerea proiectului legat de votul prin corespondenţă a fost public expusă de toate partidele politice care au participat la consultări, la Cotroceni''.

''Şi UNPR-ul, şi PSD-ul, şi minorităţile - mai puţin UDMR-ul - au susţinut cu toţii că acest proiect este foarte important. Vom vedea dacă domniile lor vor pune beţe în roate sau nu acestei convocări de sesiune extraordinară, vom vedea dacă vor dori să se alăture acestui demers. Nu ne încurcă nicio semnătură în plus, nu ne încurcă niciun vot în plus, ba chiar ne dorim să trecem acest proiect prin consens", a conchis Gorghiu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ