Gorghiu: Ponta încearcă să MUTE atenţia de la marea lovitură pentru PSD – arestarea lui Oprescu

| 08 sep, 19:41

Victor Ponta încearcă să schimbe atenţia de la marea lovitură pentru el şi pentru PSD - arestarea lui Sorin Oprescu, afirmă liderul PNL Alina Gorghiu, ca replică la scrisoarea deschisă a premierului adresată celor doi copreşedinţi liberali.

"Ar fi păcat să-i dăm această satisfacţie. Nu trece ziua să nu găsească un adversar, mai mult sau mai puţin imaginar. În realitate eu ştiu un singur lucru: premierul este cel acuzat de procurori de evaziune fiscala şi spălare de bani. Iar el arată cu degetul spre alţii. Nu are niciun fel de credibilitate nici în faţa mea, nici în faţa telespectatorilor dvs. Cât despre alte instituţii media private nu este în fişa postului meu să verific dacă au făcut sau nu evaziune sau din ce motive nu-şi plătesc datoriile. Sunt instituţii abilitate care ar trebui să se ocupe cu asta. ANAF-ul este cel care ar trebui să dea explicaţii, adică d-nul Ponta. Cum era fostul preşedinte Băsescu obsedat de Antena 3, aşa este Ponta obsedat de Realitatea Media", a precizat Alina Gorghiu într-o declaraţie de presă, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, toţi cei care au datorii la stat trebuie să şi le plătească.

"Nu protejez nicio televiziune, dar nici nu jignesc nicio televiziune. Dar îl întreb pe Ponta dacă marile companii de stat, pe care le gestionează dânsul, şi-au plătit datoriile la stat: Compania Naţională a Huilei, Complexul Energetic Hunedoara, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, Poşta Română? Nu l-am auzit să spună că este incapabil să recupereze 1,2 miliarde de euro ale primelor 10 companii datoare la stat! Oare ştiu cei care vă urmăresc că din cauză că Ponta nu recuperează aceste sume datorate nu se pot dubla salariile la doctori sau profesori?! Sau d-nul Ponta este îngrijorat de faptul că sunt atâtea zeci de firme ale cetăţenilor români care au intrat în faliment pentru că statul patronat de Ponta şi gaşca lui nu-şi plătesc datoriile faţă de aceste firme? Că doar statul condus de Ponta este mai presus de orice firmă din România, el are voie să omoare mediul de afaceri din România. Concluzia este că premierul, inculpat pentru evaziune fiscală, este ultimul care să poată acuza pe cineva de acest lucru. Înainte de a arunca cu piatra, are obligaţia să-şi rezolve situaţia personală, care din păcate afectează imaginea României. Eu cred că d-nul Dragnea şi PSD au multe de vorbit cu d-nul Ponta! Care îi bagă din scandal în scandal... Eu cred că le face un mare deserviciu celor din PSD atacând orice jurnalist care îi e ostil... orice tv care nu-l laudă", a mai aspus copreşedintele PNL.

Premierul Victor Ponta le-a transmis copreşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga o scrisoare deschisă în care le solicită să precizeze dacă Realitatea Media, aflată în insolvenţă, ar trebui să plătească datoriile către stat, susţinând că reprezentanţii acestui trust se bucură de sprijinul şi protecţia liberalilor.

"Lupta împotriva evaziunii fiscale este (din punctul meu de vedere, dar şi al interesului public) la fel de importantă ca şi lupta împotriva corupţiei! În ultimii 4 ani, doar prin combaterea evaziunii, încasările la bugetul de stat au crescut cu peste 4 miliarde de euro (comparativ - primele 8 luni din anul 2015 faţă de perioada similară din 2012). Adoptarea de către Parlament a noului Cod al Insolvenţei a reprezentat un ajutor important în acest sens. Doresc însă, în acest context, să vă atrag atenţia asupra unei societăţi comerciale care eludează grav prevederile legale şi obligaţiile fiscale - afirmând însă, în acelaşi timp, că se bucură de protecţia şi sprijinul Partidului Naţional Liberal, pe care cu onoare îl reprezentaţi", a scris marţi Ponta pe Facebook.

El aminteşte că, în urmă cu patru ani, Realitatea Media a intrat în insolvenţă şi are o datorie de peste 20 milioane de euro.

Ponta arată că este în obligaţia ANAF şi reprezintă o prioritate absolută a Guvernului combaterea evaziunii fiscale şi tratamentul egal al tuturor contribuabililor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ