Gorghiu: Publicarea în aprilie a Legii dării în plată, un termen cât se poate de realist

| 09 ian, 16:29

Co-președintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că luna aprilie este "un termen cât se poate de realist" pentru publicarea în Monitorul Oficial a Legii dării în plată, o comisie formată din factorii decidenți urmând să "ajusteze" unele aspecte.

"Este momentul să facem un gest de echilibru politic și de înțelepciune, să agreăm o comisie pe care noi o vom propune (...), o comisie care să coaguleze toți factorii decidenți: Parlamentul, prin reprezentanți ai tuturor partidelor politice, Guvernul și reprezentanții sistemului bancar. Spun acest lucru pentru că Legea dării în plată trebuie să devină realitate cât de curând. Termenul pe care eu îl văd unul cât se poate de realist este ca în luna aprilie această inițiativă legislativă să fie publicată în Monitorul Oficial", a spus Gorghiu într-o conferință de presă.

Aceasta a subliniat importanța unei astfel de legi din perspectiva impactului social, arătând că mii de cetățeni întâmpină dificultăți în ceea ce privește plata creditelor.

"Este un proiect important din pricina rolului social al acestei legi și cred că nu trebuie să uităm că sunt mii de cetățeni care se află în impas, care nu au capacitatea să își plătească creditele și au nevoie de o soluție rapidă pentru ieșirea din această situație. Nu vă ascund că sunt aspecte (...) care trebuie să fie ajustate și vor fi ajustate în cadrul acestei comisii și, dacă vom grăbi puțin lucrurile, iar această comisie va reuși să fie propusă prin consens politic înainte de începutul sesiunii parlamentare, sunt absolut convinsă că în luna februarie vom avea deja setul de amendamente agreat de toată lumea astfel încât să avem o lege promovată cu repeziciune și în Senat și în Cameră", a adăugat co-președintele PNL.

Alina Gorghiu a participat, la Sinaia, la Școala de Iarnă CNE—TNL: "Educație, cultură și cultură politică

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ