Grapini: Brandurile româneşti vor fi promovate prin două târguri naţionale

| 07 iun, 2013

Brandurile româneşti au nevoie de promovare, în acest sens doresc ca din anul 2014 să organizez două târguri mari anuale, probabil la Romexpo, pentru companiile româneşti care vin cu produse de calitate în piaţă, a anunţat, vineri, ministrul-delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini.

"Îmi doresc să fie un exemplu de promovare a brandurilor româneşti acea campanie denumită de mine 'Cumpără produse româneşti de calitate'. De aceea, am gândit ca din anul viitor să facem două târguri mari de branduri româneşti, unul în perioada de primăvară şi altul în perioada de toamnă. Aceste campanii de promovare a produselor naţionale sunt deja prezente în multe ţări europene. Cumpărând un produs românesc, menţii un loc de muncă, este un slogan pe care doresc să-l readuc în atenţia cumpărătorilor români", a spus Maria Grapini.

Promovarea produselor româneşti de calitate va fi făcută, printr-o strategie a ministerului de resort, în toate lanţurile hoteliere româneşti, la ambasade, precum şi la sediile Institutul Cultural Român (ICR). La ICR vor fi promovate, în principal, produse meşteşugăreşti şi artizanale.

Maria Grapini doreşte ca aceste programe de promovarea produselor româneşti de calitate să ia amploare, inclusiv prin stabilirea unor parteneriate public-private.

Ministrul-delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism participă joi la o conferinţă organizată de Patronatul Tinerilor Intreprinzători din România în parteneriat cu Direcţia Implementarea Programelor pentru IMM-uri (DIPIMM) din cadrul Ministerului Economiei şi Patronatul Naţional al Femeilor de Afaceri din IMM-uri.

Conferinţa se desfăşoară în cadrul proiectului 'Reţeaua Naţională a Mentorilor Antreprenoriatului Feminin'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ