Guvernul a făcut o aplicație prin care și românii din străinătate pot contribui la recuperarea ”Cumințeniei Pământului”

| 20 iun, 14:01

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a participat duminică la premierea din cadrul competiţiei de aplicaţii digitale "Digitalizarea guvernanţei 2016", prilej cu care a afirmat că românii din diaspora vor putea să contribuie la readucerea în patrimoniul naţional a sculpturii lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului" cumpărând pe o aplicaţie nouă reprezentarea fotografică a statuii.

Potrivit unui comunicat MAE, unul dintre proiectele câştigătoare a fost aplicaţia propusă de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, care s-a axat pe promovarea campaniei de subscripţie publică lansată de Guvernul României pentru "Cuminţenia Pământului".

"Românii din diaspora vor putea, în câteva săptămâni, să contribuie la readucerea în patrimoniul naţional a celebrei sculpturi a lui Brâncuşi cumpărând pe o aplicaţie nouă, pixel cu pixel, reprezentarea fotografică a statuii. Mai mult, toţi cei care contribuie îşi vor putea posta fotografia pe spaţiul cumpărat. E important ca diaspora românească să sprijine această iniţiativă, pentru că această emblematică operă de artă a fost creată în diaspora. Brâncuşi este cu adevărat al nostru, al tuturor", a precizat ministrul Dan Stoenescu.

Oficialul a subliniat că domeniul digital este deja o parte integrantă a procesului de guvernare în relaţia cu românii de pretutindeni, mai ales că Ministerul Afacerilor Externe a lansat de curând platforma e-Consulat, care permite membrilor comunităţilor româneşti să apeleze la serviciile consulare online.

"În special pentru noi, cei care lucrăm cu politici publice destinate diasporei, uneltele digitale sunt esenţiale. Avem comunităţi diverse pe tot mapamondul - din Brazilia până în Japonia şi din Africa de Sud până în Suedia - pe care le putem conecta inclusiv în mediul digital. Conectarea românilor de pretutindeni la România dar şi realizarea unor reţele de specialişti români la nivel mondial este cea mai mare provocare pentru mine ca ministru delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni şi cred că o mare parte a răspunsului la această provocare poate fi găsit la participanţii care au dezvoltat aici aplicaţii care îmbunătăţesc procesul de comunicare dintre guvern şi cetăţeni. Sprijin astfel de iniţiative şi încurajez inovaţia în domeniul digital", a declarat demnitarul, potrivit sursei citate.

Evenimentul de la TechHub Bucureşti face parte dintr-o serie de competiţii la nivel mondial care urmăresc să conecteze specialişti din domeniul tehnologiei informaţiei în scopul de a dezvolta idei şi afaceri proprii.

La competiţia care s-a desfăşurat în perioada 17-19 iunie au participat cinci echipe, formate din programatori, specialişti de marketing, design, dar şi funcţionari publici. Ei au avut la dispoziţie 48 de ore pentru a dezvolta aplicaţii digitale, care să contribuie la implementarea managementului digital în procesul de guvernare şi în relaţia forurilor de decizie cu cetăţenii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ