Guvernul Dăncilă a depus jurământul la Cotroceni. Iohannis: Să înceteze ţopăiala guvernamentală

| 29 ian, 21:01

Guvernul Dăncilă şi-a depus jurământul la Cotroceni, după ce a trecut de Parlament: au fost 282 de voturi ”pentru”, 136 ”împotrivă” și o abținere. După aceeaa, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Guvernului, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

După depunerea jurământului, Iohannis a afirmat că misiunea pe care o are noul Executiv este una dificilă şi că speră să se înceteze cu "ţopăiala guvernamentală". Tot luni seară, decretul privind numirea Guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost publicat în Monitorul Oficial.

După depunerea jurământului, preşedintele Iohannis a anunţat că la un an de la alegeri s-a ajuns la al treilea Guvern PSD şi că nu asta este performanţa pe care românii şi-o doreau.

"La doar un an de la alegerile parlamentare am ajuns deja la ai treilea cabinet, după un dublu eşec. Nu aceasta este performanţa pe care o aşteptau românii", a afirmat şeful statului, adăugând că este o discrepanţă majoră între promisiunile cu care partidele coaliţiei au venit în faţa românilor şi ceea ce se întâmplă acum.

"Trebuie să înceteze această ţopăială guvernamentală", a spus şeful statului. Acesta a mai precizat că misiunea noului Guvern este una dificilă.

"Există o linie roșie pe care guvernanții nu au voie să o depășească. Afectarea independenței justiției este de neacceptat", le-a mai spus președintele Klaus Iohannis membrilor Guvernului Dăncilă.

"Coaliția aflată la putere nu trebuie să ignore semnalul transmis de sute de mii de români care continuă să susțină în stradă statul de drept", a mai spus şeful statului.

"Este o discrepanţă majoră între promisiunile cu care partidele coaliţiei au venit în faţa românilor şi ceea ce se întâmplă acum. Marile proiecte de infrastructură impresionează prin absenţă. Iar în Justiţie modificarea legilor a fost forţată", a declarat Iohannis.

"Va trebui să convingeţi, plecând cu un capital de încredere redus. Preluaţi, din start, şi factura guvernelor anterioare şi aveţi datoria să depuneţi tot efortul. S-a irosit prea mult timp, tocmai pentru că promisiunile din campania electorală privind bunăstarea cetăţenilor au fost uitate încă de la început", a mai spus acesta, adăugând că lucrurile trebuie îndreptate urgent, întrucât este anul în care celebrăm un moment unic în istoria naţiunii române

"Cetăţenii aşteptă o direcţie clară, neechivocă, în acord cu dorinţa de întărire a statului de drept de sub ameninţarea corupţiei. Sunt lucruri pe care puterea politică nu a vrut sau nu a fost capabilă să le livreze până acum. Este responsabilitatea dumneavoastră să o faceţi. Vă doresc în acest sens mult succes", a mai afirmat preşedintele ţării.

Preşedintele ţării a mai precizat că oamenii își doresc prosperitate într-o țară în care politicienii respectă cetățenii, o țară care știe ce vrea și încotro se îndreaptă.

Conform Constituţiei, premierul şi miniştrii trebuie să rostească următorul jurământ:"Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ