Guvernul îi răspunde lui Băsescu: Bugetul Armatei a crescut în fiecare an

| 29 aug, 2014

Guvernul a răspuns acuzaţiilor preşedintelui Traian Băsescu, care a afirmat că banii pentru campania electorală mai bine s-ar duce în bugetul Armatei. Potrivit Executivului, bugetul armatei a crescut în fiecare an.

Traian Băsescu ar fi trebuit să salute evoluţiile privind alocările bugetare pentru Armată din ultimii doi ani şi nu să atace politic Guvernul, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

'Guvernul României a luat act de atacul lansat astăzi de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, cu privire la alocările bugetare pentru Armată. Guvernul României consideră că este inacceptabilă ideea conform căreia investiţiile din plan local nu ar fi o prioritate pentru ţara noastră, dar şi că preşedintele dezinformează voit în ceea ce priveşte alocările bugetare pentru Apărare', afirmă sursa citată.

Totodată, Guvernul respinge poziţia preşedintelui, în condiţiile în care, începând cu 2012, alocările bugetare pentru Apărare au crescut constant.

'Astfel, alocările directe de la bugetul de stat pentru Ministerul Apărării Naţionale au fost după cum urmează: 6629.845 mil. RON (1,27% din PIB) în 2010, 7255.293 mil. RON în 2011 (1,30% din PIB), 7293.13 mil.RON în 2012 (1,24% din PIB), 8161.599 mil. RON în 2013 (1,29% din PIB), 9779.489 mil.RON (1,47% din PIB) în 2014. După cum se poate observa, alocările de la bugetul de stat către Apărare au crescut constant în ultimii doi ani şi vor continua să crească', precizează comunicatul.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU: În loc să pompăm bani în primari pentru voturi, mai bine punem resursele la dispoziţia armatei

Executivul susţine că Preşedintele României ar fi trebuit să salute evoluţiile din ultimii doi ani şi nu să atace politic Guvernul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că România trebuie să-şi revizuiască 'imediat' politica de finanţare a armatei, afirmând că, 'în loc să pompăm bani pentru primari', mai bine ar fi puse la dispoziţia MApN resursele financiare necesare.

'Este adevărat, a fost o perioadă de criză economică la nivelul UE care a afectat şi România puternic în perioada 2009-2010. Nu mai suntem în situaţia de criză din 2009-2010 şi poate că, decât să pompăm bani către primari pentru a aduce voturi în campanie electorală, mai bine punem la dispoziţia armatei resursele necesare, ca armata română să fie un partener viabil al statelor din NATO. Nu putem spune: 'Suntem în NATO, să vină americanii să ne apere, că noi avem buget redus'', a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Citeşte şi: UPDATE. RĂZBOI în UCRAINA. NATO cere Rusiei să ÎNCETEZE acţiunile militare ilegale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 aug, 2014
CEZAR
INZESTRAREA ARMATEI
CATE AUTOBUZE ,CAMIOANE,TURISME , TANCURI , TEHNICA MILITARA S-AU CUMPARAT IN ULTIMII 10 ANI ? CU BANII DE PE ARMAMENTUL VANDUT IN PORTUL CONSTATA DE LA DEPOZITUL DIN REGHIN ,ACUM 10 ANI !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ