Ce va zice Băsescu despre Iohannis după gafa "sunt un politruc"?

| 29 aug, 2014

Greşeala lui KLAUS IOHANNIS POLITRUC ar trebui să ne dea de gândit în legătură cu poziţionarea pe care preşedintele Traian Băsescu o va avea în raport cu primarul Sibiului.

Liderii opoziţiei s-au aflat joi în faţa Palatului Victoria, unde au mimat o acţiune de protest. Departe de a fi o acțiune de amploare, vreo câteva sute de persoane s-au aşezat pe scaune de plastic, au vizionat un film prost despre cât de rău este PSD-ul şi au ascultat discursurile sforăitoare ale liderilor ACL, care au încercat fără succes să dea acţiunii o tentă mobilizatoare.

KLAUS IOHANNIS POLITRUC. În schimb, politicienii de vârf ai dreptei au reuşit să se facă de râs, atât prin penibilul acţiunii, cât şi prin declaraţiile făcute. De exemplu, Klaus Iohannis a încercat să resusciteze tema educaţiei, în jurul căreia a promis anterior că îşi va centra campania, declarând că: "situaţia mea este un pic deosebită, fiindcă eu chiar am antecedente în sistemul educaţional, am fost dascăl de fizică timp de 15 ani, am condus un inspectorat şcolar timp de trei ani şi acuma sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României".

Citeşte şi: Traian Băsescu: „Klaus Iohannis este un câştig pentru Guvern”

Este ironic cum într-un discurs în care candidatul ACL la funcţia supremă în stat vorbeşte despre educaţie, Klaus Iohannis dovedeşte că, în realitate, el nu stăpâneşte cum trebuie sensurile cuvintelor din limba română. Dacă chiar doreşte să îl înlocuiască pe Traian Băsescu în funcţia de preşedinte, Klaus Iohannis putea cel puţin să înveţe să folosească în mod corect cuvintele din română şi sensurile lor. Pe logica asta, dreapta putea să propună în locul unui sas un ugandez sau un islandez ce nu cunoaşte o boabă de română.

Sau poate că problema nu este deloc una de semantică şi pe liderul PNL chiar l-a luat gura pe dinainte, şi a recunoscut în public cum se va comporta dacă va ajunge la Cotroceni. Indiferent de care dintre cele două variante este reală, perspectivele sunt la fel de proaste pentru relaţie dintre preşedintele Klaus Iohannis şi cei pe care ar trebui să îi conducă dacă va câştiga în toamnă.

De asemenea, greşeala liderului PNL ar trebui să ne dea de gândit în legătură cu poziţionarea pe care preşedintele Traian Băsescu o va avea în raport cu primarul Sibiului. Pentru cei care nu îşi mai amintesc, la începutul lunii august actualul lider de la Cotroceni a refuzat nominalizarea Rozaliei Biro în funcţia de ministru al Culturii, calificând-o drept necorespunzătoare. Preşedintele declara atunci următoarele: “Oricând în timpul mandatului meu, prim-ministrul o va propune pentru Ministerul Dezvoltării Regionale sau pentru Ministerul Transporturilor, adică ministere care sunt legate de experienţă în administraţie, va asigur că nu voi ezită să o numesc pe doamna Rozalia Biro într-o astfel de funcţie, dar nu la Ministerul Culturii unde cunosterea limbii române consider că este un lucru esenţial, cunoaşterea deplină a limbii române.”

Citeşte şi: De ce îi cere Klaus Iohannis votul lui Traian Băsescu

Cu alte cuvinte, dacă unui politician care este acuzat că nu cunoaşte limba română nu i se permite să devină ministru, atunci cum poate alt politician care probează în public această problemă să devină preşedinte? Desigur, răspunsul la această întrebare nu îl vom afla niciodată de la Traian Băsescu, care a declarat că l-ar vota pe primarul Sibiului în turul al II-lea.

Klaus Iohannis a dovedit încă o dată că că nu are ce căuta la Palatul Cotroceni sau în politica mare de la Bucureşti. Poate că ar fi timpul ca şi domnia sa să recunoască acest fapt şi să ne lase în pace. Nu de alta, dar dreapta putea să ofere un candidat mai bun decât politrucul de la Sibiu care încearcă să ne demonstreze fără succes şi cu rezultate din ce în ce mai comice cât de diferit este el de politicienii de la Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ