Guvernul măreşte salariile preşedintelui şi premierului. Cât vor câştiga Klaus Iohannis şi Victor Ponta

| 08 iul, 13:37

Premierul interimar Gabriel Oprea a anunţat, miercuri, că Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care indemnizaţiile lunare pentru cele mai înalte funcţii publice din România se majorează începând din luna august, transmite Agerpres.

 

UPDATE Președintele României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților și premierul vor avea un salariu brut de 21.540 de lei (15.108 lei net), începând cu 1 august 2015, la nivelul indemnizației președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, potrivit Ordonanței privind majorarea indemnizațiilor lunare pentru cele mai înalte funcții de demnitate publică din România, aprobată în ședința de Guvern de miercuri, au precizat surse oficiale citate de Agerpres.

Totodată, vicepremierul va avea o indemnizație lunară brută de 20.000 de lei, suma netă pe care o va încasa lunar fiind de 14.024 de lei.

De asemenea, potrivit actului normativ, au mai precizat sursele citate, miniștrii și șefii de servicii de informații — SRI, SIE, STS și SPP — vor avea o indemnizație lunară de 19.055 de lei brut, suma netă pe care urmează să o încaseze fiind de 13.365 de lei.

 

Este vorba de creşterea salariilor preşedintelui României, prim-ministrului, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, şefilor din Justiţie şi cei ai serviciilor secrete, în total 48 de funcţii sunt vizate de această ordonanţă.

"Vom avea creşteri de salarii în tot sistemul public anul acesta", a spus Oprea într-un brifing de presă la Palatul Victoria, făr a preciza însă viitorul nivel de salarizare.

În prezent, preşedintele primeşte un salariu de 6.500 de lei.

„Nu este posibil ca un preşedinte să primească la sfârşitul lunii doar 1.500 de euro. Am avut miniştri cu salarii mai mici decât subordonaţii lor”, a declarat Gabriel Oprea.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat de acord cu decizia guvenului, miercuri, declarând ziariştilor că salariul unui demnitar reflectă poziţia lui în stat.

Citeste si: Persoanele persecutate din motive politice vor primi indemnizații. Câţi bani vor încasa românii în urma promulgării legii

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 iul, 19:35
mihail30
Oportunitate incredibila de castig !!!
Oportunitate incredibila de castig! Grabeste-te sa prinzi aceasta oferta cu totul revolutionara! Acum ai sansa de a aplica un sistem care iti aduce repede bani, chiar din prima luna, fara stres, fara sa recrutezi oameni, fara sa construiesti retele! Doar castigi simplu bani! Cere acum detalii la adresa de email: [email protected]
08 iul, 18:55
SÃRACU'
despre "bogat"
.....uiti mãaã' !!!....ce râde bouu'......cã i'o mãrit ponta salaru'......asta-i poantã mã'.....îi dã bañi shi la castratu' ista de sas..........'tui mama ei dã lume, amu' shi nu mâiñe........sasu' shi'o cheltuit "economiile" din meditatzii de când era profesorash......poate rabdã mã'sa foame acolo în germañia.......da' poate cã face "autostradã" cu bañii ãshtia ashe cum s'o lãudat.......de la "cotroceñi" la vila lui din germañia........alfel 'o belit belingheru' dacã i'o mintzit pe ROMÂNI.......numa' cã le-o dat muye Tsipras grecu' la nazishti......'tu dracu' mama lor ce-i ashteaptã.........mai ales cã au cam uitat cum se joacã "kazaciocu' shi balalaika".......da' poate mã'sa mai "shtie" ceva..........dacã are "baftã" sã nu fie cenushã radioactivã........mai iute ca fi'su'.......fie'le "tzãrâna ushoarã".......

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ