Guvernul caută soluţii pentru şcoala online: Un sfert din unităţile şcolare nu sunt conectate la Internet

| 20 aug, 14:11

Guvernul va aloca resursele pentru conectarea la internet a tuturor şcolilor pentru desfăşurarea cursurilor online în cazul suspendării cursurilor, urmând să colaboreze cu ANCOM şi cu operatorii de telefonie mobilă în acest demers. La nivel naţional, aproximativ 26-27% din şcoli nu sunt conectate la internet.

Guvernul a demarat deja o licitație de peste 126 milioane de lei pentru achiziția a 250.000 de tablete cu acces la internet, iar miercuri a anunțat că va aloca încă 100 milioane de euro pentru 500.000 de tablete.

"Premierul Ludovic Orban a afirmat că Executivul va aloca resursele necesare pentru a asigura dreptul la educație în mod nediscriminatoriu pentru toți elevii, menționând aici asigurarea conectării la internet pentru cât mai multe comunități și unități școlare, accesul la internet al elevilor, precum și atribuirea de tablete copiilor și tinerilor care nu dispun de astfel de echipamente.

Citeşte şi Redeschiderea şcolilor: Care sunt scenariile pentru cursuri în cazul apariţiei unui caz de coronavirus

Reprezentanții operatorilor de telefonie mobilă au subliniat că doresc să se implice, împreună cu autoritățile, pentru a găsi soluții atât pe termen scurt, respectiv până la începerea anului școlar, cât și pe termen mediu și lung, care să permită cât mai multor elevi să aibă acces la platforme online sigure de învățare", se menţionează într-o informare a Guvernului la finalul întâlnirii dintre Executiv, ANCOM şi operatorii de telefonie mobilă.

Citeşte şi Iohannis: ”Şcoala trebuie să înceapă, pentru că e inadmisibil să avem o generaţie pierdută!”

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ