Harghita: Ambasadorul SUA spune că este importat să viziteze regiuni din România, în special unde trăiesc minorități

| 12 sep, 15:12

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, este prezent în prima sa vizită în Harghita, unde s-a întâlnit cu oficialitățile locale și județene, afirmând că este important să viziteze diverse regiuni din România, în special unde se trăiesc minorități etnice.

"Este prima mea vizită, în calitate de ambasador al SUA în România, în județul Harghita. Am sperat să ajung mai devreme, dar mă bucur, împreună cu soția mea, să fim astăzi aici. Eu sunt, până la urmă, ambasador în toată România, nu doar la București și de aceea este foarte important pentru mine să vizitez regiuni din România, în special unde trăiesc minorități etnice, cum ar fi Harghita și Covasna, unde voi petrece un timp aici", a declarat ambasadorul Hans Klemm, după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba și cu primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman.

Acesta a arătat faptul că le-a explicat celor doi interlocutori care sunt prioritățile sale ca ambasador, cum ar fi promovarea securității celor două țări, prosperitatea, democrația, o guvernare puternică și liberă, dar și respectarea minorităților.

'Fiind prima mea vizită în Harghita, este o oportunitate pentru mine să învăț despre județ, dar și despre provocările pe care le întâmpinați aici, în Harghita. În plus, este o oportunitate să le explic președintelui și primarului prioritățile mele ca ambasador în Romania. Acestea sunt să promovăm securitatea țărilor noastre, să promovăm democrația și o guvernare puternică și liberă și, în special în această zonă, un lucru foarte important pentru ambasada mea și pentru Statele Unite este respectarea minorităților (...) și promovarea prosperității", a spus ambasadorul Hans Klemm.

El s-a arătat dezamăgit că nu există companii americane care investesc în județul Harghita și a spus că, la întoarcere din această vizită, le va împărtăși impresiile sale și și-a exprimat speranța că va reveni în "această parte de țară, care este incredibil de frumoasă".

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a declarat presei că, în cadrul întâlnirii cu ambasadorul SUA, a prezentat opinia legată de regionalizare și a vorbit despre restituirea bunurilor bisericești, despre faptul că elevii maghiari nu reușesc să promoveze examenul de bacalaureat "pentru că nu primim o posibilitate de a învăța ca o limbă nematernă limba română".

De asemenea, Borboly Csaba a vorbit de situația economică a județului, despre oportunități de investiții din partea SUA, dar și despre problema procentajului etnic în administrație.

După întâlnirea cu Borboly Csaba și Raduly Robert, ambasadorul SUA la București a avut o discuție și cu prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că a avut o discuție interesantă cu Hans Klemm și consideră că este o onoare că acesta se află în Harghita pentru a face o radiografie a situației de aici.

"Este o onoare ca Excelența Sa să fie prezent într-o vizită oficială în județ și să facă o radiografie corectă a situației de aici, fie că ne referim la situația socială, economică, sau alte aspecte. Am avut o discuție extrem de interesantă astăzi, despre relația dintre cele două state, România și SUA, despre parteneriatul strategic și, așa cum afirma și domnul ambasador, acesta este mai puternic ca oricând", a spus prefectul Adrian Jean Andrei.

Ambasadorul SUA la București a vizitat apoi Biblioteca Județeană din Miercurea Ciuc unde a făcut o donație de carte, după care a mers la Odorheiu Secuiesc, urmând ca marți să fie prezent în județul Covasna.

Tag-uri: Hans Klemm
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ