ȘI TU EȘTI VIZAT! România a devenit COBAIUL producătorilor de medicamente

| 01 sep, 2014

Agenția Națională a Medicamentului precizează că în ultimii doi ani, peste 230 de cazuri cu reacții grave și neașteptate, au apărut la noi, în rândul voluntarilor care au acceptat să participe la studii de testare a medicamentelor.

Reacția vine după ce presa străină a scris că România a devenit o țintă, alături de alte țări sărace, pentru producătorii de medicamente. Ziariștii americani afirmă că marile companii farmaceutice au migrat în țările sărace, pentru a testa medicamentele.

Prescripția de medicamente ucide în America anual, peste 200000 de persoane. România se situează pe locul doi în lume, în ceea ce privește testarea medicamentelor, după Rusia. Firmele de medicamente au fugit din America, testează în țările sărace aceste medicamente, după care se întorc în SUA pentru a fi omologate.

Jurnaliștii subliniază că este mult mai ieftin să testezi în aceste țări sărace, unde o persoană trăiește cu câțiva dolari pe zi.
Nu în ultimul rând, legislația în acest sens nu există sau este foarte permisivă. Conceptul etic medical lipsește cu desăvârșire.
Reprezentații României susțin că au crescut cererile, atât din partea companiilor dar și ale persoanelor cobai.
În România, aceste sunt clasificate în patru faze. În prima fază sunt racolați oameni sănătoși, iar în ultima fază sunt cobai bolnavi în stare avansată de boală.

Recrutarea voluntarilor în România se face prin anunțuri sau fluturași care se găsesc în spitale. Voluntarii sănătoși sunt recrutați și prin alte metode, dar nu prin mass media. Dacă unui subiect i  se face rău, nu răspunde nimeni, pentru că el a semnat că vrea să fie cobai.

Purcelușii vor salva omenirea. În Europa ei vor deveni cobai, spre bucuria șoarecilor și a maimuțelor, care nu mai sunt doriți pe post de cobai. În aceste zile, Consiliul de etică al OMS are o misiune grea. Încep testările medicamentului împotriva virusului Ebola. Cine are prioritate, dat fiind cantitățile mici de medicamente?

Medicamentul este considerat prin definiție ca fiind o substanță periculoasă, cu reacții adverse și uneori letale.
Specialiștii susțin că abia după 5 ani, un medicament care a fost comercializat, poate fi cunoscut cu adevărat în ceea ce privește reacția adversă asupra organismului.

 

CITEȘTE ȘI: Scopul ȘOCANT al tuturor medicamentelor este DEZVĂLUIT de un chimist

 

De aceea se întâmplă ca un medicament după această perioadă să fie retras de pe piață. În România, orașul cu cele mai multe persoane cobai este Iașul. Mii de testări au loc anual în România, este vorba de 900, dar China și India aspiră la primul loc cu peste 1500 de testări fiecare.

În Argentina a fost testat un vaccin pentru prevenirea tuberculozei. 14 copii au murit. Fiecare medic care a racolat copii cobai a primit 350 de dolari. În fostul RDG, în perioada comunismului au fost cobai peste 50000 de persoane. Companiile farmaceutice proveneau din Germania de Vest și plăteau pentru fiecare experiment, statului, un milion de mărci.
Erau folosiți oameni bolnavi psihic, care nu-și putea da acordul sau copii născuți prematur.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ