ÎCCJ judecă apelul fostului ministru Monica Iacob Ridzi la decizia de condamnare la 5 ani de inchisoare

| 12 ian, 08:50

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca luni un nou termen in dosarul fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi si a celorlalti inculpati care au formulat apel la decizia de condamnare in dosarul privind organizarea Zilei Tineretului, anunta Agerpres.

La termenul din 9 decembrie 2014, inculpatii din dosar au fost intrebati daca vor sa faca un supliment de declaratii, singura care a dorit sa dea noi declaratii fiind fosta consiliera a lui Ridzi, Ioana Elena Varsta, precum si fostul director general al Directiei Generale Economice si Resurse Umane a MTS, Paul Diaconu.

De asemenea, inculpata Claudia Radu, condamnata in prima instanta la 2 ani si 6 luni cu suspendare, si-a retras contestatia. Pana la termenul din 12 ianuarie, inculpatilor li s-a pus in vedere sa depuna cereri de probatoriu, daca exista probe noi care doresc sa fie administrate in acest caz. 

Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sportului, a fost condamnata pe 27 ianuarie 2014 de judecatorii ICCJ la 5 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in dosarul privind organizarea Zilei Tineretului. 

Ridzi a mai primit si alte pedepse, de 3 ani, 1 an si 6 luni, 4 ani, 3 ani, pentru alte infractiuni. Pedepsele au fost contopite, urmand ca Ridzi sa execute pedeapsa cea mai grea - 5 ani de inchisoare cu executare. In plus, lui Ridzi i se aplica interzicerea unor drepturi civile pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei.

Alte condamnari in acest dosar au primit Ioana Elena Varsta, fosta consiliera a lui Ridzi - 5 ani cu executare, si Paul Diaconu, director general al Directiei Generale Economice si Resurse Umane a MTS (martie - septembrie 2009) - 2 ani si 6 luni de detentie cu executare. 

Ceilalti inculpati in dosar au primit pedepse cu suspendare: Marius Marcuta - 3 ani, Florin Catalin Mircea - 2 ani si 6 luni, Octavian Petru Dragomir - 3 ani, Claudia Radu - 2 ani si 6 luni, Petre Toia - 3 ani, Daniela Elena Popa - 1 an, Bogdan Iacobescu - 3 ani, George Razvan Nica Udangiu - 3 ani si Marius Cristian Negrea - 3 ani. 

Instanta i-a obligat pe Monica Ridzi si pe ceilalti inculpati sa plateasca prejudiciul stabilit de procurorii DNA. De asemenea, judecatorii au mentinut sechestrul asigurator pus anterior de procurorii DNA pe bunurile lui Ridzi, si anume, un apartament in Petrosani, o casa in comuna Scarisoara, judetul Olt si un teren de 3.500 de metri patrati. 

Decizia a fost atacata de inculpati. 

Monica Iacob Ridzi, ministru al Tineretului si Sportului in perioada decembrie 2008 - iulie 2009, a fost trimisa in judecata in mai 2011 de procurorii DNA pentru savarsirea mai multor infractiuni: abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie in forma continuata, participatie improprie la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic, savarsita prin incalcarea masurilor de securitate, participatie improprie la infractiunea de a modifica, sterge sau deteriora date informatice fara drept.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ