Monica Iacob Ridzi, CONDAMNATĂ la 5 ani de închisoare cu executare. Fostul ministru S-A PREDAT

| 16 feb, 16:02

Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sporturilor, a fost condamnată luni de ICCJ la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul 2 Mai - Ziua Tineretului. Decizia este definitivă.

UPDATE: Monica Iacob Ridzi s-a predat polițiștilor din Cluj, potrivit România TV. Ea a fost dusă ulterior la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla.

Monica Iacob Ridzi fusese condamnata in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare in acest dosar, pentru abuz in serviciu in dosarul 2 Mai - Ziua Tineretului. Sentinta a fost atacată apoi la Completul de 5 judecători al ICCJ.

Fostul ministru al Tineretului si Sporturilor in perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea Zilei Tineretului (2 Mai 2009). Evenimentul a avut un buget de circa 600.000 de euro, bani incredintati fara licitatie unor companii private.

Citeşte şi: Cătălin Tolontan: Monica Iacob Ridzi a cumpărat știri pentru Elena Băsescu

Acest eveniment i-ar fi adus beneficii Elenei Basescu, care candida atunci pentru a ocupa un loc in Parlamentul European.

În 2009, Elena Băsescu și-a început campania pentru europarlamentare – imediat după manifestările din 2 mai- în Petroșani, participând, alături de Monica Iacob-Ridzi (ministru) și Tiberiu Iacob-Ridzi (primar) la spectacolul organizat de Primăria Petroșani cu ocazia Zilei Europei pentru care municipalitatea a locat aproape 100 de mii de lei.

Citeşte şi: La ce manevre a apelat MONICA IACOB RIDZI să scape de PUŞCĂRIE: Viaţa îmi atârnă de un fir de aţă


Condamnările din dosarul 2 Mai - Ziua Tineretului

De asemenea, fosta consilieră a Monicăi Iacob Ridzi, Ioana Elena Vârsta, a fost condamnată a cinci ani de închisoare cu executare, tot pentru abuz în serviciu. Instanţa a menţinut astfel pedeapsa dispusă, în 27 ianuarie 2014, de instanţa supremă.

Pedeapsă cu executare a primit şi George Răzvan Nica Udangiu, asociat şi administrator la SC Artisan Consulting SRL şi SC Compania de Publicitate Mark SRL, acesta fiind condamnat la trei ani de închisoare cu executare şi doi ani interzicerea unor drepturi.

Paul Diaconu, fost director al Direcţiei Generale Economice şi Resurse Umane din MTS, în perioada martie - septembrie 2009, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, după ce judecătorii au constatat că acesta şi-a plătit partea de prejudiciu. La fondul dosarului, Diaconu primise o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Totodată,  Daniela Elena Popa a fost condamnată la 2 ani închisoare cu suspendare, iar George Răzvan Nica Udangiu a primit 3 ani închisoare. Celelalte condamnări au rămas neschimbate față de instanța de fond, toate pedepsele fiind cu suspendare: Marius Mărcuță — 3 ani, Florin Cătălin Mircea — 2 ani și 6 luni, Octavian Petru Dragomir — 3 ani, Claudia Radu — 2 ani și 6 luni, Petre Toia — 3 ani, Bogdan Iacobescu — 3 ani, Marius Cristian Negrea — 3 ani.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 feb, 10:51
dan slugarescu
teoria doctorului in drept...azi mai e valabila?
In vara anului trecut, premierul Victor Ponta cerea demisia lui Traian Basescu de la Cotroceni, dupa ce fratele presedintelui intrase in atentia procurorilor. Prin demisie, spunea Victor Ponta, ar apara ideea independentei Justitiei in cazul fratelui sau, Mircea Basescu, si a familiei lui Bercea Mondialu.

"Cred ca presedintele Romaniei si nu doar al Romaniei, ci orice presedinte dintr-o tara europeana, in fata unei asemenea situatii, tocmai pentru a nu arunca o umbra de indoiala asupra activitatii Justitiei, ar trebui sa demisioneze imediat", declara Ponta, in iunie 2014.
17 feb, 12:26
Nica Apetrei
Basescu bea la Goden...familia Ponta facea afaceri
Asocierea cu grupul „Golden Blitz“ Potrivit „România liberă“, una dintre cele mai profitabile afaceri încheiate între compania GROSSMANN şi statul român o reprezintă câştigarea, la 20 ianuarie 2012, a unei licitaţii în valoare de 10.750.000 de euro pentru extinderea reţelei de canalizare din localitatea Comarnic. Firma împreună cu care Herţanu a câştigat contractual, SC Euro Construct Trading ’98 SRL, era patronată de Sorin Vulpescu şi Dan Besciu, vechi prieteni ai lui Dorin Cocoş. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, această firmă împreună cu mai multe societăţi, între care Euroconstruct Trading, ar fi obţinut ilegal un proiect european privind extinderea reţelei de canalizare în Comarnic, din care şi-ar fi însuşit sume mari de bani, prin schimbarea destinaţiei fondurilor. Besciu şi Vulpescu au declarat la acea dată că nu l-ar cunoaşte pe Herţanu şi că aud pentru prima dată numele cumnatului lui Victor Ponta. Potrivit aceleiaşi surse, din 2007 şi până în 2014, cumnatul prim-ministrului a câştigat 25 de contracte cu statul, în valoare de 100 de milioane de lei. Aşa-numitul grup de la Goldenblitz era, de altfel, format din Besciu, Vulpescu şi Cocoş.

Citeste mai mult: adev.ro/njwt0o
17 feb, 08:26
Tirpitz
Obedienta
Ca sa-ti risti viitorul, sanatatea si familia numai pentru a promova prostia, mi se pare ai fi sub demnitatea umana.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ