Cătălin Tolontan: Monica Iacob Ridzi a cumpărat știri pentru Elena Băsescu

| 16 feb, 17:01

Jurnalistul Cătălin Tolontan a scris pentru prima oară despre neregulile pentru care fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, va sta în spatele gratiilor cinci ani.

De la primele articole de presă care demonstrau neregulile de la ministerul condus de Monica Iacob Rdizi și până la condamnarea acesteia au trecut aproximativ șase ani. Ce scria în vara lui 2009 jurnalistul Cătălin Tolontan despre principalii beneficiari ai banilor cheltuiți de Monica Iacob Ridzi:

"Prin trei contracte, pe care le puteţi vedea în această pagină, MTS a achiziţionat şi plătit o marfă ilegală în toate ţările democratice: publicitate mascată pe TV. În acest caz, iată cum au fost grupate ştirile şi reportajele din perioada 1-4 mai, ştiri şi reportaje nemarcate cu publicitate:

Citește și: La ce manevre a apelat MONICA IACOB RIDZI să scape de PUŞCĂRIE: Viaţa îmi atârnă de un fir de aţă


Televiziunile: “Nu avem contracte de ştiri”
Realitatea TV şi Antena 3 au declarat pentru Evenimentul Zilei că “Noi avem contracte de publicitate cu aceste firme, nu de ştiri”. E adevărat.

Numai că sistemul este următorul: MTS cumpără de la Mark şi Artisan atît publicitate, cît şi ştiri şi reportaje. Complet ilegal şi fără precedent! “E un contract incredibil, o incompetenţă crasă”, au declarat surse din lumea publicităţii.

Achiziţia de ştiri apare în clar, separată de publicitate!
În contractele încheiate de MTS, publicitatea în calupuri este prevăzută ca “1 săptămînă de promovare eveniment”, complet separată de achiziţiile de ştiri şi reportaje  editoriale, care figurează chiar aşa: “Minim 1 reportaje…” sau “Ştiri la orele…” sau “Difuzare pe croll…”.

Cumperi publicitate, se difuzează şi ştirile
Mai departe, direct sau prin alte firme de media, cele două firme partenere MTS încheie un contract de publicitate cu televiziunile, iar acestea, pentru a se menţine măcar formal în legalitate, nu trec în contract decît publicitatea permisă de Legea audiovizualului, cea din calupuri, solospoturi sau alte forme semnalate explicit ca atare!

De difuzat se difuzează însă atît publicitate, cît şi ştirile fals editoriale, de fapt publicitatea mascată, în proporţie de 40% Monica Iacob-Ridzi şi de 20% pentru Elena Băsescu. Perioada monitorizată de firme independente este de 1-4 mai 2009.

“Confirmăm îndeplinirea obiectivului”
Mai mult, pe procesele verbale de recepţie, şefii MTS, cu Paul Diaconu , şeful direcţiei economice în frunte, vizionează ştirile şi reportajele “la care s-a asigurat prestatorul”. Concluzia este:

1. “Confirmăm îndeplinirea obiectivului”

2. “O serie de reportaje au fost realizate în mod suplimentar”

Cele trei procese verbale de recepţie arată, încă o dată, că MTS, prin semnătura ministrului Ridzi, a cumpărat în mod intenţionat ştiri şi reportaje editoriale, a ştiut ce cumpără şi a recepţionat acest serviciu.

Nici o speculaţie, totul pe acte
Toate documentele şi monitorizările oferite ca facsimil în această pagină se regăsesc în dosarul public al MTS. Sînt acte oficiale semnate de reprezentanţi ai statului român şi la care are acces orice contribuabil", scria Cătălin Tolontan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ