Ideea lui CRIN ANTONESCU a triumfat: AVRAM IANCU a primit titlul de Erou al Națiunii Române

| 25 feb, 19:47

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede conferirea titlului de Erou al Naţiunii Române lui Avram Iancu pentru viaţa închinată şi jertfită spre propăşirea neamului românesc, iniţiat de Crin Antonescu şi Theodor Athanasiu.

Deputaţii au adoptat proiectul cu 320 voturi "pentru", 4 "împotrivă" şi 10 abţineri. Proiectul prevede că "pentru cinstirea în mod deosebit a memoriei lui Avram Iancu (1824-1872), considerat cel mai mare erou naţional al românilor din Transilvania, cu merite excepţionale în afirmarea identităţii şi a drepturilor naţionale pe teritoriul strămoşesc, se conferă fostului conducător al revoluţiei române 1848-1849 din Transilvania titlul de «Erou al Naţiunii Române»".

Proiectul a fost iniţiat de senatorii PNL Crin Antonescu şi Theodor Athanasiu.

Reprezentanţii UDMR au anunţat că se abţin de la vot deoarece au "dubii în legătură cu felul cum arată legea".

Deputatul Remus Cernea a spus că valorile revoluţionarilor paşoptişti stau la baza societăţilor noastre şi astăzi, iar UE este un proiect cu rădăcini la revoluţia de la 1848-1849. "Ar trebui să luăm aminte la exemplele de înţelepciune politică din istoria noastră a românilor şi maghiarilor din Ardeal", a spus Cernea. "Avram Iancu este un adevărat român, iar pentru românii din Ardeal este o icoană", a afirmat şi deputatul Tudor Ciuhodaru.

"Conferirea acestui titlu pentru unul dintre cele mai glorioase şi tragice personaje ale istoriei noastre este un lucru important pentru noi", a spus, la rândul său, deputatul PNL Mihăiţă Calimente.

"Astăzi noi ne-am afirmat patriotismul. Avram Iancu este o rădăcină a neamului românesc pe care nu o va smulge nimeni niciodată", a spus deputatul Clement Negruţ.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ