INCENDIU COLECTIV. Conducerea ISU București-Ilfov, suspendată. Reacţia lui Raed Arafat

| 25 noi, 10:17

Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov a fost suspendată, urmând ca în cursul zilei de miercuri șeful IGSU să desemneze o nouă comandă, pentru asigurarea temporară a conducerii unității. Decizia vine în urma anchetei privind tragedia de la Colectiv.

UPDATE Raed Arafat a reacţionat după ce conducerea celor de la ISU București a fost suspendată în urma anchetei interne legată de tragedia din Colectiv, mai precis după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit primirea unui fax prin care se solicită prezența pompierilor în club în timpul unui eveniment.

Ancheta ISU a fost dispusă azi noapte, iar spre dimineață s-a ajuns la această decizie. Raed Arafat și pompierii au susținut în seara tragediei că nu știau despre existența acestui club, însă documentele arată acum cu totul altceva.

"Noi am fost sesizați ieri de existența unei adrese, de pe 23 septembrie, ora 23 și ceva seara. Se cerea celor de la ISU să fie prezenți la un eveniment pe 25.

După analiza de azi noapte s-a găsit adresa notată, deci era înregistrată. Nu avem nici o dovadă că cineva s-a deplasat acolo să verifice locația. Acest club nu avea autorizație de la ISU.

Nu putem însă să mai spunem că ISU nu avea nici o tangență cu acest club. Erau adrese care conțineau numele clubului Colectiv în ele. Se va continua cercetarea administrativă cu privire la acest subiect. Ăsta e motivul pentru care am decis suspendarea conducerii, va fi o conducerea nouă. Am depus documentele noi la DNA.

Nimeni nu i-a oprit pe cei de la ISU să pună mîna pe telefon, să sune la cea mai apropiată unitate și să trimită doi oameni să verifice acolo. Nu avem detalii despre motivul pentru care nu au făcut acest lucru. Eu am zis că ISU nu știa de acest club, nu exista în baza lor de date, din informațiile pe care eu le aveam de la ei. În baza noilor informații, se știa de clubul Colectiv. Trebuie să vedem de ce nu s-a verificat acest club. Am fost dezinformat! Fără discuții!", a declarat Arafat la Antena 3.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a recepționat, marți, o sesizare din partea mass-media care semnala existența unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros în Fabrica Pionierul — etaj 1 și Club Colectiv (pentru zilele de 25 și 26 septembrie), anterior producerii tragediei din data de 30 octombrie.

''La primirea sesizării, inspectorul general al IGSU a informat șeful DSU, care a dispus în regim de urgență efectuarea unei verificări la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Din datele preliminare reieșite în urma verificării a rezultat faptul că documentul a fost identificat în corespondența primită de IGSU la data de 23 septembrie 2015, în jurul orei 23,30. Întrucât soluționarea documentului era de competența Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, acesta a fost redirecționat unității în cauză, în dimineața zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare și măsuri'', se precizează în comunicatul IGSU.

De asemenea, subliniază sursa citată, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au fost transmise două adrese către organizatorul evenimentului — Emagic — fără a rezulta că au fost efectuate verificări la fața locului.

''Pentru asigurarea obiectivității activităților de verificare, până la finalizarea acestora, inspectorul general al IGSU a dispus punerea la dispoziție a cadrelor din comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. În cursul zilei de astăzi, inspectorul general al IGSU va desemna o nouă comandă, pentru asigurarea temporară a conducerii unității'', se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: Tolontan dezvăluie: DOVADA că IGSU si ISU au minţit în cazul COLECTIV

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 noi, 11:32
El Condor
Curiozitati pe mapamond
Este curios un lucru : atat in 9/11, la Colectiv, dar si in atentatele din Paris (ca de altfel si la foarte multe din lume) se face o "operatiune", dar numai pentru anumiti indivizi : OPERATIUNEA SMS -ul. Asta denota ca exista o "conducere unitara" a lor, de la care trebuie sa lipseasca numai anumiti "oameni". Sa spunem ca ma insel, dar este prea batator la ochi. In rest : "victime colaterale" si de stari si situatii adaptabile (ca in cazul de fata), Pacat de victimele colaterale, care sunt, ca cei anuntati, tot oameni.
25 noi, 11:24
Palada Pufulet
el a fost dezinformat si ne-a dezinformat apoi si pe noi...
nici usturoi nu a mancat,nici gura nu-i miroase
asta ne ia de prosti(nu ca unii n-ar fi...)
demisia
25 noi, 11:31
Andrei Pop
marele manager ISU a comis-o din nou
dupa ce va face si a saptea greseala,va fi promovat,in sfarsit ,ministru plin...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ