Incident la tribunal în procesul lui Sorin Oprescu

| 28 sep, 19:13

Un incident a avut loc miercuri, la Tribunalul Bucureşti, în timpul desfăşurării procesului în care fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu este judecat pentru luare de mită.

La termenul de miercuri al procesului, judecătoarea Iosefina Pârvu a programat audierea a doi dintre inculpaţii din acest dosar, Claudiu Bengalici - administrator al unei societăţi comerciale şi Florin Şupeală - fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti. 

După câteva ore de audieri, avocatul lui Sorin Oprescu a sesizat faptul că o tânără consemna tot ce se discuta la proces. Luată la întrebări de judecătoarea Iosefina Pârvu, fata a recunoscut că transmitea în timp real mesaje către doi denunţători din dosar, Teodor şi Cristina Gogonea. Aceştia urmau să fie şi ei audiaţi şi aşteptau pe holul instanţei. 

Tânăra a precizat că lucrează la o firmă de achiziţii deţinută de soţii Gogonea şi a fost pusă de aceştia să-i informeze în permanenţă despre ce se discuta în sala de judecată. Acest lucru este interzis de lege. 

Judecătoarea i-a spus procurorului de şedinţă că "este o mare problemă cu denunţătorii" şi a anunţat că va sesiza Parchetul în acest caz. De asemenea, Iosefina Pârvu a anunţat că va amâna audierea celor doi denunţători. 

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat. 

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ