Inima Reginei Maria ar putea fi cedată Familiei Regale a României

| 17 iul, 22:56

Inima Reginei Maria, aflată în custodia Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti, ar urma să fie cedată Familiei Regale a României.

Decizia va fi aprobată printr-o Hotărâre de Guvern, informează Mediafax. Inima ar fi probabil mutată la castelul Pelişor, care a fost reşedinţa Reginei Maria. Negocierile pe acest subiect se poartă într-o comisie tripartită, din care fac parte reprezentanţi ai Casei Regale, ai Ministerului Culturii şi ai MNIR, a declarat Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al muzeului.

"Suntem în discuţii, încă nu s-a semnat acordul, pentru că acesta depinde de existenţa unei Hotărâri de Guvern. Suntem pe cale să ajungem la o rezolvare a acestei probleme şi sperăm ca, până la începutul lunii septembrie, să putem să finalizăm această înţelegere", a spus Ernest Oberländer-Târnoveanu.

Proiectul de Hotărâre de Guvern ar putea fi pregătit săptămâna viitoare.

În momentul de faţă, inima Reginei Maria se află în continuare la Muzeul Naţional de Istorie a României.

Dacă se va finaliza acordul cu Casa Regală a României, MNIR se va despărţi de inima Reginei Maria după aproximativ 44 de ani de când o are în custodie.

Totuşi, din considerente morale şi etice, inima Reginei nu a fost niciodată expusă publicului. "Nu a fost niciodată expusă şi în nicio formulă viitoare nu cred că aceasta va fi expusă propriu-zis", a explicat Ernest Oberländer-Târnoveanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ