Iniţiativa pentru o Justiţie Curată: Amendamentul Serban NICOLAE protejează corupţia

| 29 oct, 2014

"Extinderea raspunderii penale (si a pedepsei cu trei ani de inchisoare) pentru divulgarea unor informatii din dosarele penale in curs de la magistrati, martori si experti implicati catre orice cetatean al Romaniei (cum propune senatorul Nicolae), ii vizeaza in primul rand pe jurnalisti", se arata intr-un comunicat dat publicitatii de catre Freedom House Romania, Expert Forum si Centrul Roman de Politici Europene.

Misiunea fundamentala a ziaristilor este informarea cetatenilor in chestiuni de interes public, precum dosarele de coruptie ori de crima organizata, jurnalistii nefiind nicidecum responsabili pentru pastrarea confidentialitatii informatiilor din aceste dosare.

Avertizam ca aprobarea de catre Camera Deputatilor - camera decizionala - a acestei initiative legislative si promulgarea ei ar reprezenta o incalcarea grava a dreptului cetatenilor la informare, drept prevazut de articolul 31 al Constitutiei Romaniei, si a libertatii de exprimare, aparata de articolul 30 al legii fundamentale, se mai arat in comunicatul organizatiilor semnatare fac parte din Initiativa pentru o Jutitie Curata (IJC).

Citeşte şi: Aviz NEGATIV pentru legea care pedepseşte divulgarea informaţiilor de natură penală

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 oct, 2014
ilie
judecatorii din olt judeca numai pe banii
Din pacate, nu o data angajati ai justitiei AU PATAT SI MURDARESC RUSINOS SI NEPERMIS IMAGINEA INSTITUTIEI, ajungand sa comita infractiuni mult mai periculoase si mult mai grave decat insasi infractorii pe care-i judeca !!!
In judetul Olt, Criminalii GRUPUL INFRACTIONAL al celui mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est au fabricat Dosarului 10882/311/2010 si Dosarul 10642/311/2012, unde sunt implicati magistratii de la Judecatoria Slatina, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina si procurori de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, CARE TE CONDAMNA PENTU INTOCMIREA UNUI NUMAR DE ORDINE INTRARE MASINI IN UNITATE, CU CARE DE LA AGENTUL DE PAZA SI PANA LA DIRECTORUL GENERAL TOTI SE POT STERGE CU EL LA CUR. Invoc expres dreptul la libertatea de exprimare, garantat de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
DNA-ul Serviciul Teritorial Craiova si Parchetul de pe langa CURTEA DE APEL CRAIOVA apara acesti criminalii care te condamna pentru intocmirea unui NUMAR DE ORDINE ce au format acest GRUP INFRACTIONAL care fabrica dosare penale platind cu 10.000 lei o DECLARATIE DE MARTOR.
Toate documentele false sunt intocmite de INFRACTORII care au o îndelungată practică în cercetarea infracţiunilor, de politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor a IPJ Olt , procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina si Tribunalul Olt.
O crimă aşterne tăcerea peste mai multe furturi de aluminiu de la ALRO S.A.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ