ÎNMORMÂNTARE SZOBI CSEH. Cascadorul Szobi Csech a fost înmormântat cu onoruri militare

| 03 aug, 2014

ÎNMORMÂNTARE SZOBI CSEH. Cascadorul Szobi Csech a fost înmormântat duminică, la Bucureşti, cu onoruri militare pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu.

ÎNMORMÂNTARE SZOBI CSEH. În prezenţa familiei, a colegilor săi cascadori, a studenţilor săi şi a câtorva actori, Szobi Csech a fost înmormântat în aplauzele a câtorva sute de bucureşteni care au venit la Cimitirul Bellu.

Szobi Cseh, unul dintre cei mai mari cascadori ai României, a murit vineri la vârsta de 71 de ani. Acesta era internat la Institutul Clinic Fundeni.

 

CITEȘTE ȘI: SZOBI CSEH. S-a stins secuiul Szobi Cseh: un Gladiator poate fi doborât, dar nu înfrânt

 

Prima apariţie pe ecran a cascadorului Szobi Cseh a fost în anul 1970, în filmul 'Mihai Viteazul - Unirea', în regia lui Sergiu Nicolaescu. Ca actor, a debutat alături de nume celebre ale cinematografiei româneşti: Violeta Andrei, Marga Barbu, Mircea Basta, Toma Caragiu ş.a., în filmul 'August în flăcări' (1973), în regia lui Dan Piţa şi Alexandru Tatos. Începând din 1965, Szobi Cseh a colaborat la realizarea a peste 120 de filme artistice de lungmetraj sau TV, din care 25 sunt producţii străine sau coproducţii. Din 1974 a colaborat la realizarea a 38 de filme artistice străine ca regizor sau cascador. A realizat peste 70 de spectacole cu specific de cascadorie-divertisment în ţară şi străinătate.

La 5 mai 2010, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Hunor Kelemen, l-a decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, prin decretul semnat de preşedintele Traian Băsescu în noiembrie 2009.

 

CITEȘTE ȘI: Florin Piersic, declaraţie înduioşătoare despre Szobi Cseh


Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri decretul de decorare post-mortem a maestrului Cseh I. Szabolcs-Imre (Szobi Cseh) cu Ordinul Naţional 'Steaua României', informează Administraţia Prezidenţială.

CITEŞTE ŞI: FOTO Cum arăta Szobi Cseh în ultimele sale clipe de viaţă


Potrivit sursei citate, în semn de înaltă apreciere pentru talentul şi profesionalismul dovedite de-a lungul carierei sale din cinematografie, teatru şi televiziune, pentru dăruirea şi abnegaţia cu care a luptat pentru combaterea unor fenomene sociale negative prin metode noi bazate pe arta spectacolului şi pe sport, preşedintele Traian Băsescu a conferit post-mortem Ordinul Naţional 'Steaua României' - în grad de Cavaler maestrului Cseh I. Szabolcs-Imre (Szobi Cseh)

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ