Ioan Oltean, despre pozele de la dosar: Nu sunt defăimătoare

| 08 dec, 22:07

Deputatul PNL Ioan Oltean şi Crinuţa Dumitrean au fost fotografiaţi în biroul şefei ANRP, în ipostaze indecente. Pozele au fost ataşate la dosarul trimis de procurori la Parlament, odată cu cererea de avizare a reţinerii şi arestării preventive a lui Ioan Oltean, dar şi judecătorilor care au decis arestarea preventivă a Crinuţei Dumitrean. Ioan Oltean a mărturisit, marţi seară, la România TV, că "poze există, dar nu sunt defăimătoare".

Deputatul Ioan Oltean, urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu în dosarul ANRP, a intervenit, marţi seară la România TV, unde a vorbit despre faptele penale de care este acuzat, dar şi despre pozele în care apare alături de fosta şefă de la ANRP, puse de procurorii DNA la dosar. Presa a relatat că în fotografii, Oltean şi Dumitrean apar în "ipostaze indecente".

"În dosarul care a fost pus la dispoziţia Comisiei juridice, pe care l-am văzut şi eu, nu există pozele cu Crina Dumitrean de care se face vorbire. Poze există, dar nu sunt defăimătoare şi nu sunt probe care să fie folosite pentru a se dovedi existenţa faptei de corupţie de care sunt acuzat. Cred că folosirea pozelor duce la descalificarea instituţiilor", a declarat Ioan Oltean.

Citeşte şi: Ioan Oltean DEZVĂLUIE cine conduce de fapt România. Sunt victima unui sistem construit şi consolidat de partidul meu


Camera Deputaţilor se reuneşte miercuri pentru a vota, în plen, solicitările DNA de arestare preventivă a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, după ce Comisia juridica a acordat raport favorabil cererilor procurorilor. Ioan Oltean a spus, marţi seară, la România TV, că, miercuri, colegii săi deputaţi vor vota pentru arestarea sa.

"Cred ca aceasta va fi maine (miercuri - n.r) deznodamanatul. Camera Deputatilor va solicitata incuviintare ministrului Justitiei si DNA va avea cale libera de a actiona in consecinta.

Evident ca eu o sa-mi prezint punctul de vedere, o sa le spun colegilor mei ca sunt totalmente nevinovat. Nu am fost in Chitila, nu am fost la biserica din Chitila, nu am luat niciodata niciun ban de la nimeni, in cazul de fata de la Mihai Rotaru. Voi prezenta care este proba principala care ma face sa cred ca suntem in posesia unui denunt mincinos, care mi-a creat atatea necazuri", a spus Ioan Oltean.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, miercuri, 2 decembrie, cu 14 voturi "pentru", patru "împotrivă" şi trei abţineri cererea DNA de arestare preventivă a deputatului PNL Ioan Oltean, urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu. Parlamentarul liberal a precizat, la finalul audierii, că este nevinovat şi că a prezentat probe în acest sens, afirmând că nu a fost niciodată în localitatea Chitila sau în biserica în care se presupune că a luat mita şi că nu-l cunoaşte pe denunţător, părintele Alexandrescu.

În aceeaşi zi, Comisia juridică a avizat favorabil şi cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PNL Cătălin Teodorescu, acuzat în dosarul despăgubirilor ilegale în care este urmărit penal şi Ioan Oltean.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, în urmă cu două săptămâni, aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a parlamentarilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, în dosarul în care sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie privind despăgubiri ilegale de aproape 109 milioane lei date de ANRP lui Mihai Rotaru.

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ