Ioan Oltean (PDL), despre cererile de grațiere: Nu sunt de acord să judecăm oamenii diferit

| 07 mar, 2014

Vicepreședintele PDL Ioan Oltean a declarat vineri, la Bistrița, răspunzând unei întrebări venite din partea unui jurnalist în legătură cu cererile de grațiere ce se intenționează să se depună pentru Gică Popescu și Jean Pădureanu, că, din punctul său de vedere, nu trebuie să existe criterii diferite de a judeca oamenii.

"Nu cred că există criterii diferite de a judeca oamenii și de a acționa în favoarea acestora, după ce o instanță s-a pronunțat. Suntem în prezența unei hotărâri judecătorești definitive. Dacă găsim motive pentru a iniția acte de grațiere în favoarea unei persoane și împotriva altora nu, eu nu sunt de acord să judecăm oamenii diferit. Pe de altă parte, grațierea este un act la îndemâna exclusivă a președintelui României, grațierea se produce în condițiile expres prevăzute de lege. Acolo unde aceste condiții sunt îndeplinite, pot fi făcute asemenea demersuri", a spus Oltean.

El a adăugat că nu susține inițierea unor demersuri care sunt în detrimentul instituțiilor de drept.

"Sigur că presiune publică poate fi. A fost presiune publică și în ce-l privește pe Gigi Becali, și atunci au fost multe grupuri de oameni care au inițiat sau au susținut inițierea unor asemenea demersuri și probabil că o să mai fie. Eu sunt pentru a se respecta legea, indiferent despre cine este vorba în privința aceasta. (...) V-o spun foarte clar: nu cred și nu trebuie să inițiem acțiuni în favoarea unora sau altor persoane în detrimentul instituțiilor statului de drept, pentru că nimeni, absolut nimeni, nu este mai presus decât legea.

Este o prevedere constituțională pentru care noi ne-am bătut de-a lungul timpului și pentru care ne batem și acum. Cine a greșit trebuie să plătească — aceasta este regula generală care nu poate fi contestată și pentru care PDL s-a manifestat în favoare întotdeauna", a precizat Oltean.

Întrebat dacă va semna o petiție pentru grațierea președintelui onorific al clubului de fotbal Gloria Bistrița, Jean Pădureanu, liderul democrat-liberal a refuzat să dea un răspuns ferm, spunând că preferă să vadă prima dată pe ce se bazează o astfel de inițiativă.

Mai multe oficialități ale municipiului Bistrița din mediul administrativ, politic și economic intenționează să depună la Președinție o cerere de grațiere pentru Jean Pădureanu, președintele onorific al clubului de fotbal Gloria Bistrița, condamnat la trei ani și patru luni de închisoare în "Dosarul transferurilor".

Informația a fost făcută publică joi de către primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, într-o conferință de presă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ