Iohannis, atac violent la Dăncilă: ”Analfabetism funcțional în cele mai înalte sfere ale politicii”

| 13 iun, 15:06

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac foarte dur la adresa politicienilor din cele mai înalte sfere ale politicii și a făcut referire la o gafă a Vioricăi Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac printre rânduri la adresa premierului Viorica Dăncilă la evenimentul de lansare World Development Report.

"Sistemul educaţional trebuie să aibă capacitatea de a face o diferenţă reală la nivelul de cunoştinţe ale copiilor, nu doar să bifeze un număr de ani petrecuţi pe băncile şcolii. Aceasta este o lecţie care se aplică şi României, în condiţiile în care un studiu din 2016 ne avertizează că ne confruntăm cu o rată de analfabetism funcţional de 42 de procente, care se reflectă foarte vizibil şi în înaltele sfere ale politicii româneşti", a spus Klaus Iohannis.

Președintele a ironizat și celebra gafă a Vioricăi Dăncilă cu ”Euro 20-20”.

”Continuăm să ne îndepărtăm de stretegia Europa 2020 sau 20-20, cum se spune mai nou”, a mai declarat Iohannis.

Iohannis a acuzat politica educaţională, care în România se face "după ureche", punctând că riscurile unei abordări haotice sunt foarte mari şi rezultatele pot fi foarte grave.

"Numărul mare de legi din zona Educaţiei ajunse la promulgare, adesea cu prevederi contradictorii, denotă că la noi se face politică educaţională după ureche. Chiar raportul lansat astăzi ne arată că multe dintre eşecurile înregistrate de anumite sisteme de Educaţie pot fi explicate prin politici nesănătoase şi ineficiente. Riscurile unei abordări haotice sunt foarte mari şi rezultatele pot fi foarte grave", a afirmat Iohannis, la lansarea raportului "World Development Report 2018: Learning to Realize Education's Promise", care a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Carol I".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ