Iohannis: Este inadmisibil să spui poporului că stă pe marginea prăpastiei

| 16 ian, 2014

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, afirmă că "este inadmisibil să spui poporului că stă la marginea prăpastiei", mai ales că, "pur şi simplu, nu este adevărat", fiind doar o "hiper-interpretare" a declaraţiilor Victoriei Nuland.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări, că i se pare "inadmisibilă" declaraţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la mesajul transmis de către asistentul secretarului de stat american Victoria Nuland, transmite Mediafax.

"Adică cum vine preşedintele şi spune aşa, din senin, că suntem la marginea prăpastiei? Păi el este de zece ani preşedinte, nu altcineva. Să fi evitat prăpastia. Asta una la mână. Doi la mână, pur şi simplu, nu este adevărat, adică să hiper-interpretezi... Vine un subsecretar american şi spune nişte lucruri fair - adică mi s-au părut chiar de bun simţ şi potrivite declaraţiile secretarului de stat american -, să le hiper-ambalezi, să le scoţi din context şi să spui poporului că stă la marginea prăpastiei este inadmisibil", a afirmat Iohannis.

El a adăugat că i se pare "justificată" reacţia lui Crin Antonescu la declaraţia preşedintelui Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu declara, marţi, că Victoria Nuland a venit la Bucureşti emisar al Guvernului SUA şi a transmis un mesaj extrem de serios, menit să îi îngrijoreze pe români şi pe politicieni, legat de statul de drept din România, care din vara lui 2012 este continuu pus sub semnul întrebării.

Preşedintele arăta că vizita Victoriei Nuland a fost tratată de unii ca "o vizită pentru a ne felicita la zece ani de la intrarea în NATO, sau o vizită ca să ne bată pe spate".

"Vreau să vă dau mesajul exact şi corect, este un mesaj care trebuie să îi îngrijoreze pe români şi în egală măsură pe politicieni, şi nu mă joc cu vorbele, cu atât mai mult cu cât ştiu că ele, în câteva minute, vor fi în toate cancelariile", anunţa preşedintele Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu mai declara că "suntem pe marginea prăpastiei", iar în cazul în care majoritatea politică "recidivează şi continuă atacurile la statul de drept" România "riscă să fie izolată pentru mult timp".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, tot marţi, că preşedintele Traian Băsescu a dezinformat naţiunea română şi s-a erijat într-un supraemisar al Victoriei Nuland, el precizând că niciun oficial american nu a transmis, nici chiar voalat, că România e în izolare sau cu un picior în prăpastie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 ian, 2014
anroi
asa arata un patriotLA EMINESCU IUBIREA ARE MAI MULTE UNIVERSURI SI EL VINE DIN INFINITSI DA LINISTE UITARI,CEL AL TRECUTULUI IAR ACEL DEMIURG DE GENIU COBOARA ASTRAL PE PAMINT UNDE SUSTINE UNIREA VITEAZULUI INAINTAS(ORI POATE CHIAR EL A FOST /),IAR POLITICUL VREMI IL PARASESTE CHIAR IN OMOARA IN INTERESUL LOR ;DAR VISUL UNIRII SE REALIZEAZA INPLININD SI UNIND DESTINUL GENIULUI CU POPORUL IUBIT PENTRU CARE A FACUT TOTUL;se mai pot spune multe?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ