Iohannis: Nu am discutat cu Antonescu despre candidatura mea în alegerile europarlamentare

| 23 ian, 2014

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că urmează să discute cu preşedintele partidului, Crin Antonescu, dacă va fi cap de listă la alegerile europarlamentare, existând posibilitatea ca această chestiune să fie discutată pe 1 februarie, de Delegaţia Permanentă a PNL, transmite Agerpres.

'Atâta vreme, cât nu am discutat în partid, răspunsul este N-A. (...) N-A înseamnă că nu ştie sau nu răspunde. (...) Nu (am discutat cu domnul Antonescu - n.r.), tocmai de aceea, nu ar fi chiar fair faţă de oamenii din partid. Dacă vă spun că, da, acolo ajung, dacă vă spun, nu, nu ajung. Ce să mai povestim... Asta e o chestiune care va fi discutată sau nu pe 1 februarie, la Delegaţia Permanentă ', a spus Klaus Iohannis.

Întrebat de corespondentul Agerpres dacă îşi doreşte să ajungă europarlamentar şi ar abandona postul de primar al Sibiului, Klaus Iohannis a refuzat să răspundă, mulţumindu-se să spună că şi-ar dori ca şi Constituţia noastră să permită unui primar să mai ocupe şi o altă funcţie, cum e în Franţa.

'Dacă vreau în Parlamentul European? Până nu discutăm în partid, aş prefera să nu vă spun dacă vreau sau nu. (...) Eu nu am lăsat Sibiul pentru multe alte lucruri. Constituţia prevede că nu se poate ca un primar să aibă şi alte funcţii. Nu mi se pare chiar bine gândită. Dar asta e o părere pur personală. În Franţa, spre exemplu, un primar poate să fie şi ministru şi deputat', a spus Klaus Iohannis.

Acestuia nu i s-ar părea imposibil să fie şi primar al Sibiului şi europarlamentar, în acelaşi timp.

'E chestiune de ce vrei de la om, ore de stat pe scaun sau ore de gândit la comunitate. Dacă vrei ore de stat pe scaun, sigur nu se poate ', a explicat Klaus Iohannis.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat recent că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, prim-vicepreşedinte al formaţiunii liberale, ar fi 'un excelent cap de listă' la europarlamentare.

'Klaus Iohannis ar fi un excelent cap de listă. Nu cred sau n-am vreo informaţie până în acest moment că domnul Klaus Iohannis, primar al Sibiului, ar intenţiona o carieră parlamentară europeană. Din punctul meu de vedere, toţi cei cinci actuali europarlamentari merită să continue', a declarat Antonescu, răspunzând unei întrebări din partea presei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ