Domnule Antonescu, trebuie să daţi o dovadă de mână forte în USL

| 16 ian, 2014

Nici bine nu s-a făcut pace în USL, că liberalii au și început să iasă din front și să se comporte ca și cum s-ar afla în băncile opoziției, iar nu la guvernare.

Ce-i drept, deocamdată, atacurile sunt indirecte și au o spoială ”instituțională”, cum ar fi cazul senatorului PNL Cristian Bodea, care s-a trezit nici mai mult nici mai puțin decât să susțină că Guvernul ar fi uzurpat atribuțiile Parlamentului și că în prezent România ar fi o ”republică guvernamentală”. ”Trăim într-o republică guvernamentală, aşa cum pe vremea tandemului Băsescu-Boc trăiam într-o republică prezidenţială. Dovada este clară: anul trecut, 94,6 la sută din iniţiativele parlamentarilor au fost respinse de Guvern cu aviz negativ, iar pentru că Guvernul a spus nu, majoritatea le-a respins. Asta în timp ce Guvernul Ponta a stabilit un record de 115 ordonanţe de Guvern. Dacă mai dădea încă cinci, puteau fi 120 cu toate şi se putea lăuda că este croitoraşul cel viteaz, cu 10 OG-uri într-o lună”, a glăsuit senatorul liberal împotriva propriului guvern. Ba mai mult, Cristian Bodea a completat ironic că dacă tot nu are încredere în Parlament, guvernul ar putea să dea o ordonanță de urgență și să îl desființeze cu totul.

Ca o notă de subsol, trebuie să spunem că senatorul Cristian Bodea nu este la prima demonstrație de opoziție față de actualul cabinet. Nu mai departe de acum câteva luni de zile, Cristian Bodea susținea pe blogul său personal că guvernul Ponta nu știe să comunice și că s-a săturat de ”răspunsurile penibile primite de la miniștri”, profețind ”moartea clinică a fondurilor guvernamentale”. ”Perspectiva pentru anul 2014 este sumbră, pentru că în acest moment România este în comă financiară!” își încheia senatorul comentariul, care a suscitat pe bună dreptate o replică acidă din partea ministrului Chițoiu. "Condamn faptul că există persoane în rândurile Partidului Naţional Liberal care îşi doresc cu tot dinadinsul să-şi facă imagine publică, adunând zestre politică prin denigrarea muncii unui întreg guvern. Este regretabil că oameni fără expertiză, precum senatorul Cristian Bodea, se pronunţă asupra unor subiecte foarte delicate, în totală necunoştinţă de cauză. Acesta nu beneficiază de experienţa profesională necesară pentru a face o analiză economico-financiară coerentă", afima Chiţoiu, care solicita ”analizarea afirmațiilor senatorului Bodea și asumarea unei decizii de natură să stopeze astfel de declarații iresponsabile”.

Numai că această analiză nu a mai avut loc, sau dacă s-a desfășurat totuși în spatele ușilor închise, nu a dus la niciun rezultat, dovadă că senatorul recidivează cu nonșalanță. În schimb, Crin Antonescu ne vorbește despre așteptările sale vizavi de recuperarea ”spiritului, obiectivelor, angajamentelor" Uniunii.

Or, în mod firesc, această recuperare trebuie să pornească de la reinstaurarea disciplinei in interiorul USL. Ca urmare, dacă este să credem în bunacredință a lui Crin Antonescu, atunci acesta are datoria să dea milităria jos din pod în cazul lui Cristian Bodea și să ceară Biroului Politic al PNL să sancționeze drastic declarațiile pe care acesta le-a făcut. Dacă nu, înseamnă că șeful liberal a jucat doar un teatru ieftin, ceea ce ar putea să îl coste imens, fiindcă, nu-i așa, ulciorul nu merge de multe ori la apă, iar răbdarea PSD-iștilor și a electoratului Uniunii are totuși o limită.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 ian, 2014
DDDDD
Sanctionarea "declaratiilor" se facea in comunism cucoana
Cucoana, acum 25 de ani ne-am castigat LIBERTATEA, prin sangele a 1000 de oameni.

LIBERTATEA de a vorbi, gandi, a decide politic, de a nu fi vite oarbe care voteaza.

Ori dumneavoastra spuneti alb pe negru: "avem un liber cugetator care nu este o vita oarba in partid" si care are tupeul sa deschida gura.

Democratia inseamna critica obiectiva.
Democratia inseamna dialog asupra problemelor care se discuta.
Democratia inseamna POLITICA RESPONSABILA, POLITICA OBIECTIVA SI CRITICA.

Se pare ca nu prea sunteti de acord cu DEMOCRATIA, ci mai degraba cu DICTATURA si autoritatea fortata.

Rusine cucoana, au murit oameni ca dumneavoastra sa puteti scrie gunoaiele pe care le scrieti, fara prea mult discernamat.
Toate articolele dumneavoastra sunt penibile rau de tot.
Mai trebuie si minte atunci cand scrii articole. Mai trebuiesc si argumente corecte si rationale. Sunteti prinsa rau de tot de spiritul Latrina X, de tipul "au facut rau tarii", dar nu pot sa enumere 2 fapte/argumente pentru a demonstra ce spun.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ