Crin Antonescu – in continuare „confuzat”

| 16 ian, 2014

Crin Aiurel Antonescu cumulează apariţii publice în acest an fără să puncteze decisiv într-o poziţie sau alta. În recenta conferinţă de presă, dar şi la Realitatea TV, Antonescu pare că nu îşi găseşte drumul, pavat de Victor Pontaprin modificarea la protocolul USL, către fotoliul de la Cotroceni.

Crin Antonescu a început bine anul, cu un mesaj de reconciliere şi unitate către electoratul USL, lucru care probabil îi va aduce câteva puncte electorale în viitorul apropiat. Problemele lui Crin apar atunci când apleacă urechea la mesajele unor apropiaţi care îi spun necontenit să ţină garda sus că PSD îl trădează numaidecât. Lipsa de siguranţă şi încredere în partenerul de alianţă, la fel ca lipsa de siguranţă în partenerul de viaţă, ca să folosim o analogie brevetată de Ion Iliescu, îşi are rădăcinile în lipsa de siguranţă de sine. Un candidat sigur pe sine, care ştie că poate să câştige încrederea electoratului, un candidat orientat pe obiectivul de a câştiga cursa nu va fi niciodată neîncrezător în susţinătorii, partenerii şi prietenii săi. Viceversa, puteţi să face singuri diferenţa.

Semnalul pe care, cred involuntar, îl transmite liderul PNL este că nu există o strategie pe care acesta să o urmeze în drumul său către campania de la sfârşitul acestui an. Lipsa de decizie este mai rea decât o decizie proastă, cel puţin în politică. Atitudinea nehotărâtă a lui Crin Antonescu este foarte posibil să continue şi să facă dintr-un candidat sigur la prezidenţiale, un nume cu poate în faţă, pe măsură ce alegerile se apropie.

Nu este prima oară când se vede că Antonescu nu este încă sigur că vrea să fie următorul preşedinte al României. Din acest motiv, îl atacă pe Băsescu dar în acelaşi timp, uneori chiar în acelaşi discurs blamează repetarea excesivă a discursului anti-Băsescu la alţi politicieni).

Semnalele contradictorii nu sunt bine primite nici în interiorul partidului, nici în nucleul dur de susţinători al partidului nici în rândul electoratului USL, care pierde uşor uşor încrederea în candidatura lui Antonescu la prezidenţiale. Semnalul hotărât a lui Ponta pe chestiunea candidaturii lui Crin Antonescu la prezidenţialele de la sfârşitul anului, din partea USL îi câştigă ceva timp preşedintelui Senatului. Este foarte important cum va folosi Antonescu timpul scurt pe care îl mai are la dispoziţie, dacă toate intervenţiile sale publice viitoare vor fi în ambigue, nu ar fi mare mirarea răsăririi unui pretendent la poziţia pe care acesta o ocupă în prezent.

În valoare reală, şansa lui Antonescu este clară: plierea mesajelor pe profilul votanţilor USL, acţionarea în consonanţă cu premierul şi copreşedintele USL, Victor Ponta şi lansarea de mesaje bine conturate şi croite pe nucleul dur al PNL.

Crin Antonescu nu mai are timp de aiureli, plimbări lungi şi somn mult, prezidenţialele se apropie şi în mod cert acesta este ultimul tren pe care poate să-l prindă, cu destinaţia Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 ian, 2014
cantautor
despre independenta justitiei,nimic?
despre declaratiile lui Ponta,nimic?
despre dosarele lui Ponta,nimic?
concluzie gen Obiectiv:pari cam nimic..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ