Vrea Antonescu să scoată PC din USL?

| 17 ian, 2014

Conflictualitatea afişată de preşedintele PNL nu este de bun augur. În loc să îşi tranşeze raporturile din ACD cu PC prin dialog şi în orice caz nu în lumina reflectoarelor, Crin Antonescu a ales varianta spălării rufelor în public.

Deşi în USL conflictele păreau a fi aplanate, Crin Antonescu a considerat că e cazul să readucă în prim-plan mai vechile tensiuni dintre liberali şi conservatori. Aşa încât preşedintele PNL a decretat decesul Alianţei de Centru Dreapta (ACD), sugerând că parteneriatul dintre cele două partide nu mai este unul de actualitate.

"În şedinţa formală am pus, la un moment dat, problema limpezirii, nu scoaterii vreunui partid din USL, ci limpezirii raporturilor dintre PNL şi PC. Realitatea aşa-numitei Alianţe de Centru-Dreapta PNL-PC nu este realitate, este o ficţiune. Ca atare, a contesta sau a dori să elimin Partidul Conservator din USL, am vorbit, nu am cerut acolo, că erau destule decizii luate, că era la sfârşitul şedinţei, am făcut remarca, în treacăt, că ar fi bine să limpezim şi acest lucru", a punctat Antonescu.

Conflictualitatea afişată de preşedintele PNL nu este de bun augur. În loc să îşi tranşeze raporturile din ACD cu PC prin dialog şi în orice caz nu în lumina reflectoarelor, Crin Antonescu a ales varianta spălării rufelor în public. Iar pe fond, liderul liberalilor nu aduce niciun element nou. Relaţia îngheţată dintre PNL şi PC precum şi lipsa unui dialog cu Daniel Constantin nu sunt ficţiuni, ci realităţi palpabile. Acestea nu au fost generate însă de conservatori, ci mai cu seamă de acelaşi Crin Antonescu, în contextul retoricii de opoziţie din interiorul guvernării pe care liberalul şi-a asumat-o cu nonşalanţă în 2013.

În mod evident, după ce ai stimulat cu bună ştiinţă deteriorarea raporturilor cu partenerii din USL, este cel puţin dubios să arunci în continuare culpa asupra celorlalţi. Trebuie precizat că preşedintele PNL nici nu pare a depunde vreun efort în sensul dialogului constructiv cu partidele partenere din USL. Crin Antonescu a atacat PSD şi pe Victor Ponta, s-a manifestat agresiv faţă de UNPR şi a reuşit “performanţa” să-şi ostilizeze inclusiv partenerul din ACD, anume Partidul Conservator. De asemenea, acelaşi Crin Antonescu a întâmpinat într-un registru belicos inclusiv propunerea de a coopta la guvernare UDMR, imediat după victoria în alegeri a USL din decembrie 2012.

Prin urmare, vorbim despre un profil conflictual pe care Crin Antonescu l-a consacrat în spaţiul public, nicidecum despre episoade izolate. Din păcate, nu se poate spune că preşedintele PNL s-a manifestat în aceeaşi linie faţă de Traian Băsescu, mai ales după anunţul de la Cotroceni din finalul anului trecut, când şeful statului oferea speranţe deşarte liberalului, evocând o aşa-zisă susţinere a dreptei pentru Crin Antonescu în turul doi al prezidenţialelor, într-o evenutală confruntare cu un candidat social-democrat.

Eliminarea PC din mecansimul de decizie al USL pare a fi o miză măruntă, o vendeta personală care nu serveşte coaliţiei. Ba chiar din contră, când USL părea a fi depăşit conflictele şi disputele, apare Crin Antonescu şi creează o agendă artificială care nu are nimic în comun cu orizontul de aşteptare al românilor şi cu îndeplinirea angajamentelor privind buna guvernare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ