UPDATE. România TV: Antonescu elimină PC din luarea deciziilor în USL

| 16 ian, 2014

Crin Antonescu vrea să-l scoată pe Daniel Constantin din protocolul USL. Astfel, liderul PNL nu mai vrea să fie obligat să se pună de acord cu preşedintele PC înainte să meargă la discuţii cu premierul Victor Ponta, partenerul său de alianţă, anunţă România TV.

Crin Antonescu a cerut renunțarea la punctul din protocolul USL referitor la egalitatea în decizii între PNL și PC. Liderii USL au stabilit ca, la finalul ședințelor, să se facă procese verbale cu deciziile, semnate de toți cei prezenți.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că protocolul de funcţionare a USL se actualizează în sensul includerii a trei modificări, una dintre acestea privind stipularea candidaturii sale la Preşedinţia României din partea USL.

Referitor la discuţiile din şedinţa formală de luni, Crin Antonescu a declarat: "În şedinţa formală am pus la un moment dat problema limpezirii, nu scoaterii vreunui partid din USL, raporturilor între PNL şi PC, pentru că realitatea aşa-numitei Alianţe de Centru-Dreapta, PNL-PC, nu e realitate. E o ficţiune. Ca atare, fără a contesta sau a dori să elimin Partidul Conservator din USL am făcut remarca, în treacăt, că ar fi bine să limpezim şi acest lucru".

Antonescu a precizat că articolul din protocolul USL care prevede că Uniunea va sprijini la prezidenţiale candidatul care stă cel mai bine în sondaje va fi modificat.

"Articolul care spunea că «cel care care stă mai bine în sondaje va fi candidat» se modifică. Se modifică nişte articole, e foarte simplu, în această privinţă două articole - unul care spune «candidatul la Preşedinţie va fi cutare şi cutare» şi care se modifică în conformitate cu deciziile a trei Congrese care sunt ulterioare încheierii protocolului: «Candidatul la prezidenţiale al USL este domnul cutare»; şi articolul care spune «candidatul pentru premier...» care iarăşi este caduc se modifică, spunând «premierul Guvernului Românei susţinut de USL este domul cutare». Ştiţi aceste nume", a spus Antonescu.

Declarațiile complete ale liderului PNL, pe RomâniaTV.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ