Antonescu: Nu facem Constituţia pentru Ponta şi Crin

| 14 ian, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut marţi seara că proiectul noii Constituţii nu este realizat pentru liderii USL şi nu distruge democraţia.

"L-am văzut pe Cătălin Predoiu, un om pe care nu l-am atacat până acum şi nu am de acum încolo de gând să o fac, pentru că nu este treaba mea să atac Opoziţia, dar este un om de la care aştepţi, având în vedere profilul său profesional, avocat de succes, un jurist ale cărui competenţe şi profil profesional nu-l punem în discuţie vreodată, este recunoscut de atâta lume, o facem cu plăcere, domne chit că te-ai apucat de politică trebuie să înţeleagă şi dl Predoiu că a te apuca de politică nu înseamnă că îţi dai nădragii jos şi să umbli beat pe uliţa mare. Chiar dacă te-ai apucat de politică trebuie să păstrezi o rigoare intelectuală dacă ai şansa să o fi avut, nişte termeni, nu poţi veni să baţi cu pumnişorii în pupitru la o conferinţă de presă şi să ţipi ca Dan Diaconescu în vremurile lui bune că proiectul de Constituţie distruge democraţia din România. (...) Nu o facem (n.r. Constituţia) pentru Ponta şi Crin, este stupid. Noi o facem pornind de la nişte întâmplări care au marcat ultimii zece ani şi poate şi câteva episoade dinainte, sigur mai rare şi mai puţin intense", a spus Antonescu, la Realitatea Tv.

El a subliniat că prin noua Lege fundamentală preşedintele nu are atribuţii decorative.

Prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cătălin Predoiu a anunţat luni că PDL respinge categoric decizia USL privind comasarea alegerilor europarlamentare cu referendumul pentru revizuirea Constituţiei.

"Decizia de a comasa alegerile europarlamentare cu revizuirea Constituţiei arată că primul-ministrul şi preşedintele Senatului, Victor Ponta şi Crin Antonescu, nu au nici cea mai mică consideraţie nici pentru alegerile europarlamentare, nici pentru Constituţie. Amestecarea celor două teme doar de dragul de a obţine nominalizarea la Preşedinţie de către Crin Antonescu arată nu numai frica acestuia de a-şi pierde candidatura, ci şi caracterul practic fără niciun fel de consideraţie faţă de interesele românilor. Nu putem accepta şi respingem categoric această comasare", a declarat Cătălin Predoiu.

Liderul democrat-liberal a adăugat că PDL nu poate accepta faptul că 'USL va promova aceeaşi Constituţie a lui Crin Antonescu care a fost criticată, dezavuată şi respinsă atât de către specialiştii români, cât şi de către Comisia de la Veneţia'.

"În loc să refacă lucrările Constituţiei de la zero, în loc să insereze observaţiile pertinente făcute atât de către specialişti, de către Opoziţie, de către PDL, de către societatea civilă, de către Comisia de la Veneţia şi să revină cu un proiect care să satisfacă exigenţele dreptului şi interesele românilor, Crin Antonescu şi Victor Ponta au decis să forţeze trecerea unei Constituţii care serveşte propriilor interese. Preţul este menţinerea lui Crin Antonescu în poziţia de candidat al USL la Preşedinţie", a mai spus Cătălin Predoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ