Crin Antonescu: Preşedintele Traian Băsescu îi sperie pe români

| 14 ian, 2014

După o oră de la închierea declaraţiei Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni, conform căreia România este pe margina prăpastiei, şeful Senatului, Crin Antonescu, a spus că preşedintele îi sperie pe români şi că spune minciuni.

Iată principalele declaraţii ale lui Crin Antonescu:

Traian Băsescu a făcut în calitate de președinte afirmații de o asemenea gravitate, încât doresc să să adresez concetățenilor, fie ei și politicieni. Asemenea afirmații sunt în stare să-i sperie și să-i inducă în eroare pe români. Victoria Nuland a transmis un mesaj public, clar, corect, în România. Un mesaj referitor la ceea ce guvernul SUA avea de spus. Fără îndoială, doamna Nuland s+a referit la preocuparea faţă de domnia legii, pentru caracterul democratic. Este o preocupare normală.

Traian Băsescu are obligaţie de a face o pledoarie pentru statul de drept, numai că domnul Băsescu a fost foarte flagrant, s+a erijat într+un supraemisar al SUA, spunând cu totul altceva decât a spus doamna Nuland.

Nimeni nu a sugerat vreodată că România este pe marginea prăpastiei, niciodată vreunul dintre partenerii României au invocat starea sau iminenţa acestei posibilităţi. România nu poate fi într+o stare de izolare deoarece este parte integrantă a unor structuri, ea va rămâne în acest fel prin eforturile mai multor structuri şi preşedinţi. Această calitate nu a fost pusă în discuţie de nimeni în afară de Traian Băsescu. Nuland a vorbit despre intersul poporului de a apăra statul de drept.

Ce se întâmplă în România de suntem pe marginea prăpastiei? Nu aveam un stat de drept, nu avem legi, nu se aplică aceste legi? Eu cred că da. Singur, sunt discuţii pe aceste teme.

Nu poţi să vii ca şef de stat şi să spui astfel de lucruri. Nu poţi să sperii cetăţenii acestei ţări, nu poţi veni să-i minţi. Traian Băsescu a dezinformat naţiunea română, pe care ar trebui să o reprezinte - a vorbit despre o măsura adoptată în PE de monitorizare a îndeplinirii criteriilor de la Copenhaga şi de măsuri represive în cazul neîndeplinirii acestora.

Este o minciună fără precedent ca Băsescu să prezinte acest lucru ca vizându-i. Raportul din PE nu priveşte România, un raport care să ceară verificarea în toate ţările UE a modului în care sunt verificate criteriile de la Copenhaga. România se află sub monitorizare, în cadrul MCV. Cum poate fi calificată altfel decât iresponsabilă ieşirea unui preşedinte de ţară care vine şi spune că ar fi posibil ca noi, citez, să prindem terorişti şi prin aranjamente să-i facem scăpaţi.

Asistăm la această degradare politicianistă a discursului unui preşedinte trebuie să ne facă să ne gândim mai bine la proiectul de modificare a Constituţiei. Traian Băsescu a minţit şi pe seama Constituţiei. Am pretenţia măcar de la şeful statului să nu mintă o ţară întreagă. Unde scrie în proiectul revizuit de Constituţie că partidul clasat va numi premierul şi va guverna de capul lui 4 ani? Îl constrânge pe preşedinte să respecte rezultatul votului popular.

Preşedintele să se comporte măcar în această ultimă parte a mandatului său cu mai multă demnitate. Nici eu nu mă las intimidat, şi eu am făcut multe greşeli de limbaj. Hai să facem un pact minimal, să nu mai spună nici preşedintele, nici alţii, grozăvii şi lucruri dăunătoare despre poporul român.

 

 

 

Traian Băsescu a spus că preşedintele PNL, Crin Antonescu, "şi-a luat rolul mincinosului" şi a afirmat că facem 300 de deputaţi, dar nu a spus câţi senatori.

Băsescu: Crin Antonescu şi-a luat rolul mincinosului. A spus că facem 300 de deputaţi, dar nu şi câţi senatori

"Crin Antonescu şi-a luat rolul mincinosului de această dată. A spus că facem 300 de deputaţi, dar nu a spus câţi senatori. Dar această poveste nu va trece de Curtea Constituţională. Antonescu s-a aruncat într-o minciună publică, care va duce la dezorientarea electoratului. Nu cred că o deicizie care nu va ţine cont de referendumul din 2009 va fi aprobată de Curtea Constituţională”, a spus şeful statului.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ