Antonescu: Băsescu să se comporte mai demn. Propun un pact - să nu mai spunem minciuni

| 14 ian, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, comentând declaraţiile şefului statului, că îi cere lui Traian Băsescu să se comporte demn în ultimul an de mandat, el precizând că propune "un pact minimal" pentru ca politicienii să nu mai mintă legat de subiectele importante pentru popor.

"Cred că nu e mult (...) dacă îi cer preşedintelui să se comporte, măcar în acest ultim an al mandatului său, cu mai multă demnitate", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

Liberalul l-a acuzat pe Băsescu că a minţit în legătură cu afirmaţiile făcute de acesta privind mesajul vizitei Victoriei Nuland.

În acest context, Antonescu a propus "un pact minimal", prin care nici preşedintele şi nici ceilalţi politicieni să nu mai mintă şi să nu mai spună lucruri "îngrozitoare" legate de subiectele importante pentru poporul român.

"Nici eu, cum spunea domnia sa, nu am motive să mă las intimidat de campanii de presă, de presiuni şi jocuri politice. Şi eu am linia mea de consecvenţă şi intransigenţă, am greşit şi eu în repetate rânduri în materie de limbaj, în materie de atitudine în dialogul politic din România. Dar hai să facem măcar în acest 2014 care se anunţă greu, încărcat, tensionat, să facem un pact minimal. Să nu mai spunem, nici preşedintele şi nici alţii – dar nu-mi aduc aminte să o fi făcut nici eu, nici primul ministru – să nu mai spunem grozăvii, minciuni şi lucruri profund dăunătoare în faţa poporului român şi despre poporul român şi despre ţara asta. Şi doi, dacă se poate, să avem o atitudine cuviincioasă", a spus liberalul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că Victoria Nuland a venit la Bucureşti emisar al Guvernului SUA şi a transmis un mesaj extrem de serios, menit să îi îngrijoreze pe români şi pe politicieni, legat de statul de drept din România, care din vara lui 2012 este continuu pus sub semnul întrebării.

Preşedintele a arătat că vizita Victoriei Nuland a fost tratată de unii ca "o vizită pentru a ne felicita la zece ani de la intrarea în NATO, sau o vizită ca să ne bată pe spate".

"Vreau să vă dau mesajul exact şi corect, este un mesaj care trebuie să îi îngrijoreze pe români şi în egală măsură pe politicieni, şi nu mă joc cu vorbele, cu atât mai mult cu cât ştiu că ele, în câteva minute, vor fi în toate cancelariile", a anunţat preşedintele Băsescu.

El a mai arătat că Victoria Nuland nu a venit în România nici în calitate de asistent al secretarului de stat, nici de subsescretar de stat şi nici în calitate de turist. "Calitatea dânsei a fost de emisar al Guvernului SUA, care a avut de transmis un mesaj extrem de serios, şi acest mesaj extrem de serios a fost legat de statul de drept din România, care, începând din vara lui 2012, este continuu pus sub semnul întrebării", a adăugat şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ