Iohannis, îngrijorat de starea Muzeului de Istorie a României: Acest simbol se găseşte în pericol

| 14 ian, 18:50

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Muzeul Naţional de Istorie a României, că este îngrijorat de faptul că acest simbol al istoriei şi culturii se găseşte în pericol, făcând referire la specialiștii care spun că această clădire nu ar rezista la un cutremur mare.

„Muzeul Naţional de Istorie a României este depozitarul tezaurului istoric şi al mărturiilor fundamentale ale ţării”, a afirmat preşedintele. ”Aceste documente sunt chei de boltă ale statului român modern, păstrate în depozitele Muzeului Naţional de Istorie a României. Din păcate, ca şi multe altele, nu pot fi arătate publicului decât rar, greu şi parţial”, a adăugat Iohannis, citat de Mediafax.

„Sunt îngrijorat de faptul că acest simbol al istoriei și culturii se găsește în pericol, specialiștii ne spun că Muzeul nu ar rezista satisfăcător unui seism important, că nu asigură o conservare și prezentare a patrimoniului la nivelul la care ar trebui să o facă. De fapt, starea Muzeului Naţional de Istorie a României este reprezentativă pentru o bună parte a valorilor culturale ale naţiunii, ce sunt îngrijite mai degrabă de oameni dăruiţi, dar cu puteri limitate, decât de instituţii”, a precizat şeful statului.

Potrivit lui Klaus Iohannis, ”nu este suficient doar să afirmăm libertatea de creaţie şi accesul neîngrădit la cultură ca drepturi fundamentale, constituţionale”, adăugând că ”fără a fi susţinute de mecanisme de sprijin ale creaţiei, fără programe constante şi predictibile de finanţare a protejării patrimoniului, care ocolesc decizia politică partizană, rămânem doar în sfera propagandei”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ