Iohannis, la Chişinau: România va proteja teritoriul şi interesele economice ale Republicii Moldova

| 28 noi, 2014

Preşedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, şi presedintele PLDM, Vlad Filat, au sustinut, vineri, o conferinţă de presă comună  Chişinau, în care au subliniat importanţa istorică a alegerilor parlamentare care au loc duminică în Republica Moldova. Este prima vizita pe care Iohannis a efectuat-o dincolo de Prut.

"Este prima vizită în afara României pe care o fac de când românii mi-au dat votul lor şi am venit deocamdată în calitatea mea de preşedinte ales. Vizita de astăzi se face la invitaţia preşedintelui PLDM, Vlad Filat, şi vine, evident, în contextul alegerilor. Mă aflu aici pentru a vă exprima întregul meu sprijin pentru consolidarea democraţia şi alinierea la normele europene ale Republicii Moldova. Este evident, vreau să subliniez caracterul special al relaţiilor dintre România şi Republica Moldova. Avem o limbă, istorie, cultură comună. Nu există o altă ţară pentru Republica Moldova care este atât de importantă pentru România. Integrarea europeană a Republicii Moldova este un proiect naţional al României şi vă mărturisesc că îmi doresc mult ca aceasta să se întâmple în perioada mandatului meu de preşedinte al României", a declarat Iohannis.

Conform acestuia, duminică, cetăţenii au şansa să aleagă un viitor european. "Este de datoria tutoror liderilor politici să nu creeze ciocniri de interese între comunităţile din interiorul statului. Am speranţa că cei cu drept de vot vor opta pentru un viitor pro european. Fac apel către cei cu cetăţenie română. Noi am avut şansa istorică să devenim membru al Europei, pe 30 noiembrie. Republicii Moldova i se poate oferi aceeaşi şansă. În încheiere, am certitudinea că România şi Republica Moldova vor împărtăşi acealasi spaţiu comun de democratie în Europa. Vă promit că România va proteja integritatea teritorială şi interesele economice ale Republicii Moldova", a mai spus Iohannis.

La rândul său, Vlad Filat a spus că duminică vor avea loc cele mai importante alegeri de la proclamarea independenţei Republicii Moldova. "Provocările interne, dar şi extreme ne determină să fim responsabili, uniţi, solidari în a oferi Republicii Moldova un viitor european, o viaţă mai bună. PLDM a avut marea onoare ca în campania electorală pentru preşedinţia României să fie alături de Klaus Iohannis şi am participat la o mare victorie pentru România şi pentru Republica Moldova. Suntem siguri că domnul preşedinte va oferi României şi Republicii Moldova tot ce este necesar ca să ne regăsim în marea familie europeană. Domnul Ungureanu este alături de noi. Alături de noi este şi domnul Blaga, cu care am demolat sârma ghimpată de la Prut. Eu îmi exprim certitudinea că aici, în Republica Moldova, vom reuşi să oferim un parcurs european ţării şi vreau să îi mulţumesc României pentru sprijinul oferit Republicii Moldova de la independenţă încoace. Îi mulţumesc domnului preşedinte pentru această vizită şi pentru acest gest extraordinar de solidaritate. Vă asigurăm că şi noi, prin muncă şi responsabilitate, vom face în aşa fel ca Republica Moldova să se transforme într-un stat funcţional care oferă cetăţenilor bunăstare", a spus Filat.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 noi, 2014
anonim
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ