Iohannis: Sper că cetăţenii moldoveni vor opta la parlamentare pentru un viitor pro-european

| 28 noi, 2014

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, consideră că cetăţenii Republicii Moldova au şansa să aleagă duminică, la scrutinul parlamentar, un ''viitor european' pentru ţara lor.

"Orice soluţie aleasă pe 30 noiembrie trebuie să fie agreată de o majoritate a cetăţenilor Republicii Moldova. Este de datoria tuturor liderilor politici angrenaţi în această campanie electorală să nu creeze ciocniri de interese între diferitele comunităţi din interiorul statului şi să se concentreze pe prezentarea unor proiecte care să răspundă nevoilor cetăţenilor Republicii Moldova. Am speranţa că cei cu drept de vot vor opta pentru un viitor pro-european, fac apel cu precădere şi la cei cu cetăţenie română. România a avut şansa istorică de a deveni parte a comunităţii europene, pe 30 noiembrie putem acorda o şansă europeană şi un viitor mai bun Republicii Moldova în acelaşi fel în care României i s-a garantat viitorul spre vest pe 16 noiembrie', a spus Iohannis la Chişinău, după întrevederea cu preşedintele Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat.

El a subliniat că ţara noastră va proteja integritatea teritorială şi interesele economice ale Republicii Moldova.

'Am certitudinea că România şi Republica Moldova vor împărtăşi aceleaşi spaţiu comun de prosperitate şi democraţie în interiorul UE. În calitate de preşedinte ales al României vă promit că România va proteja fără doar şi poate integritatea teritorială şi interesele economice ale Republicii Moldova', a arătat Iohannis.

La finalul conferinţei, Iohannis i-a înmânat lui Vlad Filat 'în semn de preţuire' cartea sa autobiografică, 'Pas cu pas'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ