IULIAN CHIFU, despre interdicţia de intrare în Rusia: Dacă e preţul de a comenta încălcarea regulilor, merită

| 30 mai, 10:38

Iulian Chifu, care apare pe o listă a persoanelor cărora le va fi refuzată intrarea în Rusia, afirmă că nu avea în plan o vacanţă în acest stat şi că merită o astfel de sancţiune dacă acesta este preţul de a comenta liber şi argumentat încălcarea de către Rusia a regulilor dreptului internaţional.

"Tuturor celor care mi-au solicitat reacţii la includerea pe presupusa listă a personalităţilor cărora li se refuză intrarea în Rusia: nu pot comenta alegaţii, presupuneri, aserţiuni neprobate. E o formă de respect faţă de media; nu aveam în plan vacanţă în Rusia; dacă ăsta e preţul pentru a comenta liber şi argumentat încălcarea de către Rusia a regulilor dreptului internaţional şi a angajamentelor de securitate europene în Georgia şi Ucraina, merită!", scrie pe Facebook fostul consilier prezidenţial.

Chifu a prezentat o listă cu 89 de persoane cărora li s-a interzis să intre în Rusia, pe care spune că a primit-o din partea unui prieten rus şi pe care figurează şi cinci români, respectiv Chifu, Eugen Tomac, Gheorghe Haţegan, Adrian Cioroianu şi Liviu Chondon.

Iulian Chifu este fostul consilier al preşedintelui Traian Băescu şi actual preşedinte al Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning, Eugen Tomac este lider al Partidului Mişcarea Populară, Gheorghe Haţegan este director general adjunct la Transgaz, istoricul Adrian Cioroianu a fost ministru de Externe în cabinetul Tăriceanu, fiind avizat recent pentru postul de delegat permanent pe lângă UNESCO, iar Liviu Chondon a preluat la începutul anului trecut postul de comandor al Forţelor Navale Române.

Lista este datată 26 mai.

Chifu afirmă, pe Facebook, că nu ştie nimic legat de credibilitatea acestei liste, dar că merită să fie prezentată.

Pe listă mai apar, printre alţii, liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, şi lideri politici din Germania, Spania, Suedia, Olanda, Letonia, Danemarca, Lituania, Polonia, Belgia, Bulgaria, Marea Britanie, Cehia, Estonia, Franţa, Grecia, Finlanda.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ