Dezvăluiri BOMBĂ! Cum a fost salvat Traian Băsescu de votul de la Referendum

| 01 iun, 08:15

Erata cu ajutorul căreaia Traian Băsescu a rămas la putere în urma votului celor 7,4 milioane de români care l-au demis a fost scrisă de conducerea CSM cu implicarea şefei Curţii Supreme şi a şefului DNA de atunci.

Dezvăluirea a fost făcută în ediţia de duminică a emisiunii "Sinteza Zilei", de fostul membru al Consiliului, Adrian Toni Neacşu. Fostul membru CSM susţine că în procesul de redactare a eratei care a fost apoi preluată de Curtea Constituţională, au fost implicaţi fosta şefă a Consiliului, Alina Ghica, vicepreşedintele Oana Schimidt Hăineală, şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu şi şeful DNA, Daniel Morar.

De altfel, Neacşu susţine că Traian Băsescu avea la dispoziţie voturile din CSM şi de fiecare dată când a avut nevoie, Consiliul a sărit în apărarea fostului preşedinte al României.

Citește și:  Dezvăluiri BOMBĂ ale Adrianei Săftoiu! Traian Băsescu somat de RUŞI să o elimine pe Elena Udrea


Unul dintre membrii CCR, Aspazia Cojocaru, a spus la acea vreme că referendumul de demitere a preşedintelui trebuia suspendat sau reluat, pentru că s-au raportat date false cu privire la numărul real de alegători. Totuşi, ceilalţi şase judecători ai Curţii au scris o erată în care au specificat că nu s-au înregistrat niciun fel de date false.

În urmă cu câteva zile, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis una dintre cererile de redeschidere a dosarului pe care l-a retrimis la Parchetul General.

Cel care a reuşit, la Curtea Supremă, să obţină întoarcerea dosarului la Parchet şi (re)deschiderea anchetei împotriva judecătorilor de la Curtea Constituţională se numeşte Constantin Creangă, iar plângerea lui penală a fost îndreptată împotriva a şase judecători ai Curţii Constituţionale a României, scrie Ring. Este vorba despre judecătorii Augustin Zegrean (preşedinte CCR), Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Valentin-Zoltan Puskas, Aspazia Cojocaru şi Iulia Antonela Motoc (în prezent, judecător la CEDO).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iun, 15:25
Mugur Chivuta
un condamnat,la tv-ul unui alt condamnat,despre un viitor posibil condamnat
emisiune de cacat...
ziarist,idem sau chiar ibidem

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ