Klaus Iohannis, declaraţie despre criza din Grecia: Nu trebuie să ne facem iluzii. Situaţia dificilă ne va afecta pe toţi

| 02 iul, 13:34

Klaus Iohannis a făcut primele declaraţii despre criza din Grecia. Şeful statului a afirmat că, dacă criza din Grecia va continua, vor fi afectate şi România, şi Uniunea Europeană, şi NATO. "Este important să se caute în continuare căi pentru a atenua criza şi pentru a găsi soluţii de ieşire din criză", a afirmat preşedintele.

Klaus Iohannis a făcut aceste declaraţii în cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu şeful NATO, Jens Stoltenberg.

"În ceea ce priveşte Grecia, nu trebuie să ne facem niciun fel de iluzie, dacă criza continuă şi nu se găseşte o soluţie, atunci situaţia dificilă în care va intra Grecia ne va afecta pe toţi. Şi pe noi România, şi pe noi Uniunea Europeană, şi pe noi NATO. Sigur, în grade diferite, dar nu cred că cineva este atât de naiv încât să creadă că ieşirea Greciei din zona euro, de exemplu, nu ar afecta pe toată lumea. Din acest motiv, cred că este foarte important să se caute în continuare căi pentru a atenua criza şi pentru a găsi soluţii de ieşire din criză", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Totodată, şeful statului a amintit că la ultimul Consiliu European s-a decis că negocierile în această fază nu se poartă în Consiliul European, pentru că nu acolo este locul lor, ci se poartă negocieri între reprezentanţii Greciei, respectiv instituţiile financiare şi miniştrii de finanţe.

"Faptul că în Grecia se organizează un referendum a dus la soluţia pe care o cunoaşteţi, de a aştepta rezultatele şi de a decide ulterior ce se poate face", a afirmat Iohannis.

Citeşte şi: Grecia: Posibilă demisie a Guvernului condus de Alexis Tsipras

Programul de asistenţă financiară în valoare de 240 de miliarde de euro, din care Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro, s-a încheiat marţi, aceeaşi zi în care statul elen trebuia să facă plata către FMI.

Grecia a intrat, tehnic, în incapacitate de plăţi, în contextul în care nu a putut plăti tranşa de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ