KLAUS IOHANNIS: "România va sprijini dezvoltarea parteneriatelor NATO"

| 02 iul, 15:38

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că Unitatea NATO de Integrare a Forțelor de la București va fi activată oficial în cursul lunii septembrie, aceasta fiind prima prezență concretă a Alianței pe teritoriul României.

"Structura urmează să fie activată oficial în septembrie, alianţa îşi respectă promisiunile. Prin fondurile alocate de NATO, această structură de comandă este o dovadă a solidarităţii şi sprijinului NATO pt securitatea româniei, mulţumesc statelor aliate, sunt convins că se vor bucura de ospitalitatea României. Nu este singurul pas făcut de NATO, menţionez şi activităţile de monitorizare a spaţiului aerian, marea neagră şi consolidarea apărării româniei" a declarat Klaus Iohannis.

Totodata Iohannis a mai spus ca Romania va intensifica eforturile de cooperare cu aliatii sai si va sprijini dezvoltarea parteneriatelor NATO.

"România îşi va intensifica eforturile de cooperare cu aliaţii săi pt a creşte securitatea şi predictibilitatea, trebuie să ţinem cont de amplificarea din zonă. România va sprijini dezvoltarea parteneriatelor NATO cu statele din vecinătate. Bradul plantat împreună e un simbol al trăiniciei, al angajamentului solid al româniei în cadrul nato", a mai spus presedintele.

Citeste si: Klaus Iohannis, vizită oficială în Spania

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ