Klaus Iohannis: Există un acord pe trei chestiuni între preşedinte şi partidele parlamentare

| 20 apr, 19:14

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că există proiecte care au progresat, dar şi proiecte care au stagnat, care au înregistrat un progres mai lent.

Klaus Iohannis a convocat azi partidele parlamentare pentru a analiza stadiul în care se află legislaţia electorală (care este compusă din: legea alegerilor locale, legea alegerilor parlamentare, legea finanţării partidelor, votul pentru Diaspora, votul prin corespondenţă).

“Am convingerea că ne aflăm pe drumul cel bun. Sunt câteva proiecte care au progesat, dar sunt şi teme sensibile, precum votul pentru Diasporă, care nu au făcut mari progrese. Le-am luat în discuţie pe toate. Ca o primă concluzie, există un acord pe trei chestiuni: până la jumătatea lunii mai să fie promulgate şi trimise spre Parlament legea alegerilor locale şi legea campaniilor electorale. A doua zonă de acord se referă la legislaţia privind alegerile parlamentare, iar acordul este să fie finalizat până la finele sesiunii parlamentare. Al treilea e votul pentru Diaspora si votul prin corespondenţă. E o întârziere în dezbatere. Dar toate partidele au spus că există voinţă politică şi că totul va fi terminat în timp util”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Citeste si: Tomac, AVERTISMENT DUR la adresa lui Klaus Iohannis: “E o greşeală!”

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ