Mihai Voicu: Legea finanţării partidelor şi legea partidelor vor fi discutate miercuri în Camera Deputaţilor

| 28 apr, 19:40

Preşedintele comisiei de Cod electoral, Mihai Voicu, a anunţat marţi că proiectul de lege privind înfiinţarea partidelor politice şi reexaminarea legii finanţării partidelor vor fi discutate, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Comisia de Cod electoral a discutat amendamentele depuse de deputaţi la aceste proiecte, care au fost adoptate anterior de Senat.

Senatul a adoptat, miercurea trecută, proiectul de lege privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, în sensul însuşirii obiecţiilor din cererea de reexaminare transmisă de preşedintele Klaus Iohannis Legislativului, dar şi proiectul de lege privind partidele politice.

Citeşte şi:  Senatul a votat legea care prevede înființarea partidelor politice din cel puțin trei membri

Cererea de reexaminare solicită o precizare mai clară în legătură cu împrumuturile pe care le pot face partidele politice, iar comisia a decis modificarea legii astfel încât termenul de restituire a împrumuturilor nu poate fi mai mare de 3 ani, împrumuturile în bani şi restituirea se pot face numai prin virament bancar, iar împrumuturile în bani care nu sunt restituite în termen de 3 ani se constituie în donaţii, cu respectarea prevederilor referitoare la acestea.

O altă modificare decisă este în legătură cu donaţiile cu sarcină cu privire la imobile cu destinaţia de sedii, introducându-se un termen de doi ani, pentru a îndeplini sarcina cumpărării unui imobil dintr-o donaţie făcută în acest scop, neîndeplinrea termenului atrăgând după sine anularea exceptării de la plafonare.

Legea finanţării partidelor şi a campaniilor electorale a fost retrimisă de către preşedinte Parlamentului, pe 10 aprilie, pentru reexaminare, şeful statului apreciind că legea trimisă pentru promulgare are probleme legate de respectarea procedurii parlamentare.

Proiectul de lege privind partidele politice prevede, în principal, că un partid se poate înfiinţa doar cu trei membri.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 apr, 19:59
BASINESCU,MARELE CRIMINAL
BA PITICANIE,SUBMEDIOCRA.
TE-AI MARITAT ? CINE DRACUL TE-A LUAT DE MANA.BA,1.67,TU AI FOST PIONER
SI UTECIST.ACUM,CA MATA,ESTI LA LIBELALI,HOTI SI CRIMINALI-1929 1933.
PROSTULE,TOLOMACULE,CE MESERIE AI?NUMAI 12 CLASE ? DACA AVEAI O MESE
RIE ERAI ACUM ANGAJAT,CU CARTE DE MUNCA.DAR,TU,BORBRSTI TAMPENII LIBELALE INTR-O SALA,CA UN CAVOU PENTRU RETARDATI.VOICULE,DUTE LA
CANALUL DUNARE -MAREA NEAGRA.MAI ESTE DE ASFALTAT 200 M DE DIG.
HAI SICTIR,PATRAULEO SMENAR

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ