Klaus Iohannis și ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, se vor întâlni joi cu ministrul italian de Externe

| 08 iul, 19:02

Preşedintele Klaus Iohannis și ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, se vor întâlni joi cu şeful diplomaţiei italiene, Paolo Gentiloni.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis îl va primi pe ministrul italian la ora 10.00, la Palatul Cotroceni.

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu va avea și el joi consultări cu ministrul afacerilor externe și al cooperării internaționale al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni.

"Vizita are loc în contextul unui dialog politic substanţial şi constant între cele două state, confirmat de numeroase contacte la nivel înalt, şi reprezintă o expresie a interesului comun pentru dinamizarea în continuare a cooperării bilaterale, inclusiv din perspectiva creşterii volumului schimburilor comerciale, a consolidării prezenţei companiilor italiene în România şi a identificării de noi oportunităţi de cooperare în domenii de interes reciproc, îndeosebi în plan sectorial.

Un subiect important pe agenda bilaterală îl constituie comunitatea românească din Italia, din perspectiva contribuţiei importante pe care aceasta o are la dezvoltarea economică şi socială a Italiei şi ca element de coeziune pentru relaţiile celor două state.

În cadrul convorbirilor, cei doi miniştri vor aborda, de asemenea, o serie de teme prioritare ale agendei europene, cu accent pe provocările actuale la adresa Uniunii Europene, evoluţiile în materie de migrație, Vecinătatea Estică şi Balcanii de Vest. De asemenea, discuţiile vor viza şi subiecte de actualitate ale agendei  internaţionale, precum cooperarea în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, situaţia din Libia şi combaterea terorismului.

Cu ocazia vizitei, ministrul Bogdan Aurescu şi omologul italian Paolo Gentiloni vor semna și vor susține declarații de presă la finalul convorbirilor oficiale", potrivit comunicatului MAE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ