KLAUS IOHANNIS, în mijlocul mulţimii ortodoxe. GALERIE FOTO

| 30 ian, 16:46

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, vineri, la Patriarhie, la slujba Sfintei Liturghii, oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la final, şeful statului având o întrevedere privată cu Patriarhul României, care a durat aproximativ trei ore.

Iohannis Patriarhie. Şeful statului a sosit la Patriarhia Română la ora 11.00, fiind însoţit de consilierii prezidenţiali Sergiu Nistor şi Adrian Muraru.

El a asistat la întreaga Liturghie oficiată cu ocazia Sărbătorii Sfinţilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur şi care a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul slujbei, Patriarhul Daniel a transmis şi un scurt mesaj, mulţumindu-i preşedintelui Klaus Iohannis pentru onorarea invitaţiei de a participa la acest eveniment.

”Lumea ştie că preşedintele României este un creştin practicant, şi asta nu de când a devenit preşedinte, ci dintotdeauna. Ne bucurăm că arătaţi poporului importanţa rugăciunii. (..) Sărbătoarea aceasta ne ajută pe toţi care avem responsabilităţi în conducere să îndemnăm pe oameni la conlucrare, la comuniune”, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române în mesajul său transmis credincioşilor.

Iohannis mulţime. La final, preşedintele a fost întâmpinat la ieşirea din Patriarhie de mai multe persoane care au asistat la slujbă. Iohannis a făcut fotografii cu reprezentanţii Bisericii ortodoxe, pe treptele Casei Patriarhale şi a fost aplaudat de mulţime, în momentul în care a salutat.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, apoi, o întrevedere privată, în reşedinţa Patriarhală, cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a durat de trei ore.

Ulterior, preşedintele a transmis un mesaj pe Facebook, despre participarea la slujba de la Patriarhia Română. ”La invitaţia Patriarhului Daniel, am participat în această dimineaţă la liturghia prilejuită de sărbătorirea, în calendarul ortodox, a trei mari trăitori şi părinţi ai creştinismului: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur. Aşa cum am anunţat încă de la începutul mandatului meu, voi vizita, treptat, cultele legal reprezentate în România, transmiţându-le tuturor un mesaj de încurajare în slujirea oamenilor şi în construcţia unei societăţi solidare şi tolerante”, a scris preşedintele pe Facebook.


content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

 

 

 

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 ian, 17:51
Carol ( Coari )Lazar
suflet curart - lucrul bine facut
AM O MARE , FOARTE MARE INCREDERE IN EXCELENTA SA PRESEDINTELE ROMANIEI , TOTUL FA FI EXCELENT , CU RABDARE SI PUTIN TIMP , DAR , DAR SA NU-L CONDUCA AIALALTI . SA ASCULTE SI SA FACA CE CREDE DOMNIA SA . DOAMNE AJUTA .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ