Klaus Iohannis, întâlnire cu românii din Franţa

| 10 feb, 22:41

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza marti o vizita oficiala in Franta. In cursul acestei vizite, presedintele si Prima Doamna au dorit sa se intalneasca si cu romanii din Franta.

Aceasta intalnire a fost organizata la sediul Ambasadei Romaniei la Paris.

Iohannis a precizat si pe pagina sa de Facebook ca intarirea relatiilor cu Franta este una dintre prioritatile sale, comparand relatia dintre cel doua tari cu prietenia intre doua persoane:

"Într-o lume globalizatã, politica externã nu mai poate fi un domeniu îndepãrtat și fãrã efecte directe asupra vieții de zi cu zi a cetãțenilor. Vedem frecvent cã evenimentele se propagã la distanțã, cã deciziile politice dintr-o țarã pot influența multe alte țãri, iar conflictele se pot extinde de la o zi la alta. În acest context, la dejunul de lucru cu Președintele Franței, am discutat despre temele mari care îi privesc atât pe români, pe francezi, cât și pe toți cetãțenii Uniunii Europene: securitatea frontierelor, situația din Ucraina, colaborarea franco-românã în domeniul construirii de autostrãzi, proiectele de investiții franceze care înseamnã locuri de muncã în România, schimburile economice și culturale între țările noastre membre cu drepturi egale ale Uniunii Europene, precum și o posibilã contribuție franceză la mai buna organizare a administrației noastre publice, astfel încât fondurile europene sã fie folosite în scopul îmbunătățirii treptate a nivelului de trai al românilor. I-am spus la final Președintelui François Hollande cã legãtura dintre țările noastre e ca prietenia dintre doi oameni, care se întărește pe măsurã ce se cunosc mai bine și încep să aibă încredere unul în celălalt", a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 feb, 23:09
LACRAMIOARA
Vizita Presedintelui in Franta
Prezentabilulu nostru Presedinte ,a atins foarte bine punctele de interes comun al celor doua tari.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ