Klaus Iohannis, la Bruxelles. Preşedintele va participa la primul Consiliu European din mandat

| 11 feb, 15:00

Klaus Iohannis a ajuns miercuri la Bruxelles unde urmează să participe joi la summit-ul Partidului Popular European și la reuniunea informală a Consiliului European.

Citeşte şi: Robert Turcescu l-a luat la ŢINTĂ pe Klaus Iohannis şi îl face de TOT RÂSUL

Şeful statului se va întâlni joi cu președintele PPE, Joseph Daul, iar ulterior va participa la summit-ul Partidului Popular European, conform Administraţiei prezidenţiale.

Tot joi, președintele Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European cu președintele Parlamentului European și la dineul de lucru separat al șefilor de stat și de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

În jurul orei 20,10 (ora României), șeful statului va susține o declarație de presă la Consiliul European.

Potrivit site-ului Consiliului, în cadrul reuniunii informale care va avea loc la Bruxelles, pe 12 februarie, liderii UE urmează să discute despre lupta UE împotriva terorismului în urma atacurilor de la Paris.

Statele membre trebuie să conlucreze mai strâns şi să coopereze şi mai activ pentru a combate o ameninţare comună. Se va desfăşura de asemenea o dezbatere privind modalităţile de consolidare a coordonării economice şi a bunei funcţionări a uniunii economice şi monetare”, se mai menţionează pe site.

În cele din urmă, se preconizează că liderii vor trece în revistă cele mai recente evoluţii din Ucraina.

Președintele Klaus Iohannis a efectuat marți o vizită oficială în Franța unde s-a întâlnit cu omologul său, Francois Hollande, cu președintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, și cu președintele Adunării Naționale a Franței, Claude Bartolone. De asemenea, șeful statului s-a întâlnit la sediul Ambasadei României de la Paris cu reprezentanți ai comunității românești din Franța.

Citeşte şi: Iohannis: Votul românilor din diaspora, o prioritate. A oferi soluții legislative este o dovadă de minim respect

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ