Selian Tănase i-a scris lui Klaus Iohannis. Ce îi cere şeful TVR preşedintelui

| 10 feb, 21:40

Presedintele director general al SRTV, Stelian Tanase, i-a transmis, luni, o scrisoare sefului statului, Klaus Iohannis, in care ii cere sa intervina pentru a salva televiziunea publica.

"Este urgent, domnule presedinte, sa interveniti cu marea dumneavostra autoritate pentru a salva o institutie esentiala intr-o societate europeana moderna. Va solicit, asadar, sa puneti pe agenda dumneavoastra si asa incarcata un punct referitor la ce v-am scris mai sus, privind situatia televizunii si datoriile. Va rog ca in intalnirile cu politicienii si sefii institutiilor statului sa le amintiti situatia grava a SRTV si sa le cereti sa iasa din indiferenta manifestata in atatea prilejuri. E timpul sa se ia masurile care se cuvin. Cred ca acesta este ultimul moment cand se mai poate interveni pentru a salva Televiziunea publica", a precizat Stelian Tanase in scrisoarea mentionata.

Presedintele director general al SRTV i-a anuntat, marti, pe deputatii din Comisia de cultura a Camerei, in cadrul audierii sale de catre acest for, ca i-a scris lui Iohannis aceasta "scrisoare privata", in care i-a solicitat sa salveze TVR.

Stelian Tanase a dat citire paragrafului mentionat anterior, in conditiile in care le-a solicitat deputatilor sa nu puna la dispozitia presei scrisoarea sa.

"I-am trimis o scrisoare domnului presedinte Iohannis, o aveti la mapa. Va rog sa nu ajunga la presa, ca e privata. Eu nu am dat-o la presa. E pentru dumneavoastra, membrii comisiei, ca sa vedeti ca am dorit sa trag un semnal de alarma pe anumite probleme si am cerut sprijinul presedintelui in abordarea cu Guvernul si cu Parlamentul si cu alte institutii, ministerul de Finante, ANAF, a situatiei Televiziunii", a spus Stelian Tanase.

El s-a declarat convins ca Iohannis nu cunoaste situatia TVR si a aratat ca a vrut sa-i aduca la cunostinta aceasta stare de fapt.

"E o scrisoare scurta, de o pagina jumate, 2300 de semne si sper sa avem un raspuns. Scrisoarea a fost trimisa joi. Ieri (luni, n.r.) i-am trimis-o din nou, ca s-a facut obiectia ca nu are numar de ordin. Eu o consideram o scrisoare privata. Nu e o scrisoare deosebita, e foarte calma si linistita", le-a mai spus Stelian Tanase deputatilor din Comisia de Cultura.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ