Așa nu, domnule Iohannis!

| 11 feb, 16:02

Într-adevăr, francezii au partea lor de vină, dar nici Klaus Iohannis n-ar fi trebuit să reacționeze ca un copil râzgâiat.

Așa cum guvernarea erodează încrederea populației în cei care o dețin, la fel și Președinția macină legendarul calm ardelenesc. Aflat într-o vizită oficială în Franța, odată ce a aterizat la Paris, Klaus Iohannis a avut o criză de nervi în momentul în care a coborât din avion și s-a dus spre limuzina oficială, care îl aștepta lângă scara aeronavei: președintele a ajuns singur la ușa limuzinei, fără să fie însoțit de vreun membru al delegației sau organizator, și-a scos singur haina și, după ce a așteptat câteva secunde să i-o ia cineva, a trântit-o pe plafonul mașinii. La scurt timp, haina a fost luată de pe plafon de un membru al delegației, care i-a dat-o generalului Lucian Pahonțu, șeful SPP.

Citeşte şi: Presedintele Iohannis la Palatul Elysee. Cum l-a primit Francois Hollande. VIDEO

Potrivit ultimelor relatări din presă, o sursă din delegația oficială a declarat că președintele Iohannis a reacționat în acest fel după ce ofițerul francez care se afla lângă el nu a schițat nici un gest pentru a-i lua haina.

Să-l fi afectat pe Iohannis, cel prezentat drept speranța politicii românești, cel mai politicos dintre politicieni, aerul tare al puterii?

Indiferent ce anume l-a supărat pe Iohannis, o astfel de reacție nu este normală pentru o persoană în jurul căreia s-a creat o adevărată legendă cu privire la bunul său simț. La nici două luni de mandat, se pare că bunul-simț al lui Iohannis a rămas doar o legendă, vărsându-și frustrările pe cei de la Protocol.

Citeşte şi: INTERVIU. Carmen Iohannis, detalii despre viaţa unei Prime Doamne

Într-adevăr, francezii au partea lor de vină, dar nici Iohannis n-ar fi trebuit să reacționeze ca un copil râzgâiat. Era suficient să facă un mic gest către ofițerul din proximitatea sa, iar acesta ar fi înțeles despre ce e vorba. Pe de altă parte, era treaba francezului să-i ia haina președintelui României, sau a sepepistului român? Având în vedere că haina lui Iohannis a ajuns la Pahonțu, cel mai probabil ofițerul francez a respectat regulile de protocol. Mai mult, foarte probabil regulile noastre de protecție stabilesc același lucru, că pe obiectele personale ale președintelui pun mâna doar ofițerii SPP. Dacă francezul i-ar fi pus un microfon în haină lui Iohannis? Evident, acest scenariu este inspirat din filme, dar putem ști?

Un lucru este însă clar: reacția lui Iohannis nu a fost deloc prezidențială!
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 feb, 11:46
dan slugarescu
familia Ponta facea afaceri cu cei de la Golden B,restaurantul lui Basescu
citez din DNA(cumnatul,sora,mama)
Ponta a fost avocatul lui Cocos,cel cu Udrea si Microsoft
Sarbu se ocupa de retrocedari
parca se leaga ceva....
cel mai cinstit guvern,cu cel mai cinstit PM are si o famiglie....?
16 feb, 02:03
BEN
Cea mai buna oferta de lucru
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
14 feb, 10:41
nata
loc de munca
Loc de munca! sellectam dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Nu este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero. Va oferim alte detalii daca sunteti interesat dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
12 feb, 14:37
OVIBUG
CORECT!
E presedintele unei tari si daca tembelul din dreapta sa,statea ca prostul,ce era sa faca presedintele?E numai si numai vina celor din preajma lui,protocolul cere ca la urcarea intr-un automobil unul din staff-ul sau sa preia obiectul de imbracaminte...Si cand te gandesti ce salarii iau astia si nici sa isi faca treaba nu stiu...
12 feb, 09:43
cantautor
specialist IT,somitate din Constanta lui Mazare
Marian Dumitrache
Specialist IT

Oras: Constanta

Despre mine:

Îmi plac competițiile de toate felurile, îmi place când doi oameni sau două echipe se înfruntă și câștigă cine este mai bun. În politică regăsesc același spirit – cine luptă mai bine câștigă! Dar întrebarea la care vrea să găsesc răspuns mereu este – “pentru ce luptă?”.

Viata personala:

Îmi place să mă călătoresc, să văd România, să mă urc în mașină și să mă opresc doar ca să admir un peisaj"
Se pare ca drumurile tale toate...ca in cantec...duc doar pana la Sultanescu,Ghita si Ponta,peisajul este de fapt statul de plata
daca totusi nu am dreptate,drum bun...cale batuta ...specialistule IT

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ