Klaus Iohannis: Mulţi politicieni au fost corupţi sau sunt acuzaţi de corupţie

| 16 iun, 17:53

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că de data aceasta România va avea o foarte eficientă luptă împotriva corupţiei, iar ritmul în care DNA instrumentează dosarele de corupţie ar putea fi unul chiar şi mai crescut. Totuşi, Iohannis critică această instituţie, afirmând că ritmul în care DNA instrumentează dosare ar putea fi şi mai ridicat.

Iohannis a declarat, într-un interviu difuzat de televiziunea publică din Croaţia, că în pofida vârstei sale consideră că este un nou tip de politician în România şi a reiterat sprijinul pe care îl acordă instituţiilor care acţionează împotriva corupţiei.

"Cred că prin sprijinul pe care-l acord instituţiilor responsabile cu lupta anticorupţie am avut deja rezultate notabile şi lupta merge mai departe. Nu este ceva ce se va termina până la sfârşitul acestui an sau până la finele anului viitor. Lupta împotriva corupţiei este o poveste fără sfârşit, dar în prezent România este într-o fază foarte fierbinte a luptei împotriva corupţiei, o fază fierbinte care din păcate are şi aspecte urâte. Dar sunt convins că de data aceasta România va avea o foarte eficientă luptă împotriva corupţiei, astfel încât în câţiva ani să putem să spunem: ok, războiul a fost câştigat în mare parte şi continuăm să prevenim reapariţia corupţiei", a afirmat preşedintele Iohannis.

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook după ultima vizită externă

Şeful statului a mai spus că numărul mare de cazuri, în care sunt implicaţi politicieni, instrumentate de instituţiile responsabile cu lupta anticorupţie dovedeşte că această luptă este eficientă.

"Cu siguranţă susţin aceste instituţii şi susţin DNA în lupta anticorupţie. Numărul mare de cazuri pe care l-aţi menţionat arată pe de o parte un lucru foarte trist: mulţi politicieni au fost corupţi sau sunt acuzaţi de corupţie, să o spunem în modul corect politic. Dar pe de altă parte, acest număr mare arată că lupta împotriva corupţiei este foarte eficientă şi cred că vom reuşi să menţinem acest ritm sau chiar să avem un ritm şi mai susţinut", a declarat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat luni şi marţi o vizită oficială în Croaţia.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ