DRAGOŞ BĂSESCU, nepotul lui Traian Băsescu, pus sub control judiciar de DNA pentru suma de 10.000 lei

| 17 iun, 09:51

Dragoş Băsescu, nepotul lui Traian Băsescu, a fost adus de ofiţerii anticorupţie la sediul DNA Bucureşti. El este acuzat de trafic de influenţă. Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, nepotul lui Traian Băsescu ar fi cerut unui om de afaceri cercetat de DIICOT suma de 1 milion de euro pentru soluţionare unui mandat de arestare şi pentru ridicarea sechestrului pe avere.

Update. Avocatul lui Dragoş Băsescu a declarat că nepotul fostului preşedinte a fost pus sub control judiciar pentru o cauţiune de 10.000 de lei.

Sursele citate de România TV arată că Dragoş Băsescu s-ar fi întâlnit cu omul de afaceri Staicu Sandu la sauna spa-ului din Clubul Pescariu. Acolo i-ar fi prezentat documente din dosarul DIICOT, prezentându-i şi numele procurorului de caz, şi i-a cerut 500.000 de euro pentru ca procurorii DIICOT să nu facă contestaţie la respingerea mandatului de arestare pe numele afaceristului şi încă 500.000 de euro pentru ridicarea sechestrului pe avere.

Afaceristul Sandu Staicu ar fi motivat că nu deţine mita solicitată, drept pentru care Dragoş Băsescu i-a pretins încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă printr-o eşalonare în funcţie de evoluţia din dosar pe o perioadă de până la doi ani. Contractul ar fi trebuit să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională.

Citeşte şi: Mircea Băsescu în arest la domiciliu: Nu mă simt abandonat de fratele meu

Dosarul în care Dragoş Băsescu este acuzat de trafic de influenţă a fost deschis ca urmare a denunţului realizat de Sandu Staicu şi Ciprian Nistor.

Dragoş Băsescu deţine o firmă de consultanţă în Capitală şi în 2014 a fost căutat de Fisc pentru datorii la bugetul de stat.În urmă cu câteva luni, Dragos Băsescu a fost somat de Fisc să își plătească datoriile către bugetul de stat, însumând aproximativ 13.000 de euro.

În primele lui ale anului, Serviciul de Colectare şi Executare Silită din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Sector 1 a emis două somaţii şi titluri executorii pentru banii datoraţi de firma nepotului lui Traian Băsescu, scrie ziarul Ring.

Dragoş Băsescu avea de plătit 46.820 de lei la bugetul de stat şi 9.749 de lei la cel al asigurărilor sociale de stat, precum şi obligaţii restante şi la bugetul asigurărilor de sănătate, de 3.326 de lei, şi 319 lei la cel al asigurărilor pentru şomaj.

În total, nepotul şefului statului avea datorii de 60.214 lei (aproximativ 13.300 de euro). Nu se ştie dacă Dragoş Băsescu şi-a plătit dările, după primirea somaţiilor.

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte , este acuzat de şantaj şi se află în prezent în arest la domiciliu. Acesta a precizat în faţa presei că nu se aştepta la aşa ceva din partea fiului său. Asta este, a fost concluzia fratelui fostului preşedinte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iun, 10:57
Dana
Istoria omenirii este scrisă de cei care şi-au propus scopuri măreţe şi care au persistat cu îndârjire, uneori timp de ani de zile, până le-au atins. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
17 iun, 15:05
Palada Pufosul
a scapat deocamdata....
pacat
sub control judiciar,ca si Sebastian Ghita
pacat

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ